O ștampilă dată PNȚCD-ului nu este un vot irosit…

351

…crede liderul creștin democrat Valentin Moldovan. Partidul se „rezidește din temelii” şi deja a trecut de 1200 de membri confirmați în tot județul.

Pe plan național se stă de asemenea destul de bine. Au încetat disensiunile între diverse aripi. Exită organizații bine închegate în aproape toate județele, adică 38 la număr. Mai puțin în Covasna si în Harghita, dar și aici se adună aderenți.

După o lungă și bine meritată (cred unii politicieni) hibernare de un an de zile, formațiunea creștin democrată iese cu noi forțe la lupta politică. Daca tot au ieșit din adormire, vor să facă o surpriză altor partide. Nu vor mai sta cu mâna întinsă pe la poarta primăriei, să fie băgați în seamă. Merg pe cont propriu cam peste tot. Dar nu exclud unele negocieri și colaborări punctuale în anumite localități. Se întrevăd colaborări cu Verzii sau chiar cu PNL.

Se ține cont de componenta de dreapta din doctrina partidului. Chiar dacă PNL a uitat că a fost salvat în 1996 de către PNȚCD, prin aducerea lor în Convenția Democrată. Și în două campanii, cele din 2004 și 2008, au primit câte o mână de ajutor de la țărăniști. Lucrurile evoluează și toată lumea va trebui să-i bage în seamă pe creștin-democrați.

Alegerile ce se apropie nu sunt ușoare, dar nici nu e chiar greu să adune semnături pentru liste de candidați în cel puțin jumătate din localitățile timișene. Se mizează pe minim doi consilieri județeni. La consilieri municipali se estimează un procent de 7 la sută, după cum arată un sondaj făcut între simpatizanții partidului. Sondaj etichetat drept „nu prea știinţific” ci mai mult empiric.

Organizația municipală este dată pe mâna lui Caiță Panici, recent plecat de la Mișcarea Populară. Panici a spus că nu exclude o candidatură a sa la funcția de primar, dar încă se mai gândește. Prima mare sarcină este de a aduna un grup de lucru performant pentru a restarta lucrurile la municipiu.

Despre candidatura independentă a fostului lor coleg, Adrian Orza, liderul țărănist este tranșant : „nu are nici o șansă” și a continuat „ …putea să vorbească cu noi. Pentru că, totuși, PNȚCD a fost partidul care l-a propulsat… nu înțeleg ce vrea să își dovedească. Șansele sunt foarte mici pentru un candidat independent în Timișoara. Eu aș fi vrut să fie lângă partid, dacă tot s-a declarat țărănist cu trup și suflet, din tată în fiu. L-aș fi vrut lângă partid și la bine și la rau”. „Adi (Orza), în 2000, când a candidat pe listele PNȚCD-ului, a ajuns acolo prin numele partidului”, își varsă oful Valentin Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ