O semifinală cât un întreg sezon

69

Campioana are parte de o semifinală dificilă în Superliga Națională de rugby. SCM Timișoara Saracens își propune prima victorie în fața lui CSM București chiar în meciul care contează cel mai mult – cel care asigură intrarea în ultimul act.

Întrecerea internă își consumă meciurile fazelor finale, meciurile ce stabilesc premiantele sezonului în Superligă. După ce a ratat rând pe rând toate obiectivele, campionatul devine ultimul cartuș pentru campionii din Ronaț. Apărarea cu succes a titlului ar reprezenta salvarea unei stagiunii cu destule dezamăgiri pentru SCM Timișoara Saracens.

”O semifinală pe care nu o jucăm pe teren propriu, dar sunt convins că o vom câștiga. Chiar dacă am pierdut toate meciurile cu CSM sunt convins că acest meci băieții îl vor trata altfel. Vrem victoria și calificarea în finală. Eu cred că avem o echipă mai bună capabilă să joace un rugby mai calitativ decât CSM. Dacă nu se va întâmpla asta atunci acest sezon îl considerăm unul ratat. Am avut mai multe dezamăgiri, în primul rând Challenge Cup, apoi și restul”, a anunțat vicepreședintele clubului, Dușan Filipaș.

După patru înfrângeri în fața CSM-ului în acest sezon, Saracens vrea să își ia revanșa în semifinalele campionatului. Chiar dacă va evolua în deplasare și nu se va putea baza pe trei oameni de bază, gruparea bănățeană promite un succes în duelul de sâmbătă.

”Principalul meu obiectiv este să câștigăm acest meci și abia apoi putem vorbi de o finală. E un meci pe care îl așteptăm și pentru că e semifinală și pentru că avem ceva de demonstrat CSM-ului. Din păcate avem unele absențe în lot, dar sper că cei ce vor juca își vor face datoria. Vor absenta Popârlan, Mike, Manumua”, a subliniat antrenorul Sosene Anesi.

O veste bună vine în ceea ce privește brigada de arbitri a acestui meci, care vine din Irlanda: Sean Gallagher, Rob O’Sullivan, Dermot Blake și Mark Patton. Astfel că discuțiile legate de decizii și corectitudinea fluierașilor cade.

Partida dintre CSM București și SCM Timișoara Saracens are loc sâmbătă, ora 17, pe Arcul de Triumf și este transmis de Telekom Sport. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Steaua București și CSM Știința Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ