O primă rundă de negocieri eșuată, între PNL și USR-PLUS Timiș VIDEO

59

A avut loc o primă ședință de negocieri între echipele USR PLUL și PNL Timiș, pentru a stabili coordonatele viitoarei administrații locale și județene. Din păcate, după lungi negocieri, nu s-a ajuns la nicio concluzie, iar cele două formațiuni vor mai purta o rundă de negocieri săptămâna următoare.

Echipa liberală dorea să se discute doar proiecte viitoare și unele prinicpii de guvernare, în timp ce echipa de negociatori a USR PLUS a pus pe tapet și inclusiv nominalizarea viceprimarilor și a vicepreședinților Consiliului Județean Timiș. Tocmai din acest punct al discuțiilor au apărut primele divergențe.

Ambii lideri ai formațiunilor, Dominic Fritz și Alin Nica și-au arătat însă disponibilitatea de a colabora și nu consideră discuțiile de astăzi ca fiind o primă înfrângere, în ideea colaborării celor două partide. Au căzut, totodată, la comun acord, asupra unui punct: au exclus, din start, orice colaborare cu cei din opoziția ideologică, adică PSD și PRO România.

Și noul președinte al CJT și noul primar al Timișoarei consideră că ar fi nevoie de o săptămână de gândire și reflecare, în fiecare tabără, după care, cel mai probabil, la o nouă rundă de discuții și negocieri, lucrurile vor fi puse la punct. Asta în ciuda faptului că, la ieșirea de la negocieri, cei doi lideri mimau destinderea, deși o anumită încrâncenare și o animozitate între cele două echipe de negociatori a putut fi simțită.

O primă rundă de negocieri eșuată, între PNL și USR-PLUS Timiș A avut loc o primă ședință de negocieri între echipele USR PLUL și PNL Timiș, pentru a stabili coordonatele viitoarei administrații locale și județene. Din păcate, după lungi negocieri, nu s-a ajuns la nicio concluzie, iar cele două formațiuni vor mai purta o rundă de negocieri săptămâna următoare. Echipa liberală dorea să se discute doar proiecte viitoare și unele prinicpii de guvernare, în timp ce echipa de negociatori a USR PLUS a pus pe tapet și inclusiv nominalizarea viceprimarilor și a vicepreședinților Consiliului Județean Timiș. Tocmai din acest punct al discuțiilor au apărut primele divergențe. Ambii lideri ai formațiunilor, Dominic Fritz și Alin Nica și-au arătat însă disponibilitatea de a colabora și nu consideră discuțiile de astăzi ca fiind o primă înfrângere, în ideea colaborării celor două partide. Au căzut, totodată, la comun acord, asupra unui punct: au exclus, din start, orice colaborare cu cei din opoziția ideologică, adică PSD și PRO România. Și noul președinte al CJT și noul primar al Timișoarei consideră că ar fi nevoie de o săptămână de gândire și reflecare, în fiecare tabără, după care, cel mai probabil, la o nouă rundă de discuții și negocieri, lucrurile vor fi puse la punct. Asta în ciuda faptului că, la ieșirea de la negocieri, cei doi lideri mimau destinderea, deși o anumită încrâncenare și o animozitate între cele două echipe de negociatori a putut fi simțită.

 Vom reveni cu declarații dintre cele două tabere politice.

O primă rundă de negocieri eșuată, între PNL și USR-PLUS TimișA avut loc o primă ședință de negocieri între echipele…

Publicată de Banatul Azi pe Joi, 22 octombrie 2020

 

LĂSAȚI UN MESAJ