11.2 C
Timișoara
sâmbătă 2 martie 2024

O poveste universală despre iubire – „Copiii Mamei Badu” îi așteaptă pe copiii-spectatori la Teatrul Maghiar

În ultima zi a lunii ianuarie, trupa de păpuși a Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara va prezenta în premieră o poveste plină de aventuri potrivită pentru întreaga familie – „Copiii Mamei Badu”, o producție nonverbală în colaborare cu Teatrul de Păpuși Kabóca din Veszprém.

„A fost odată ca niciodată un sat micuț în mijlocul Africii îndepărtate. Acolo trăiau o mamă și cei trei băieței ai ei. Erau foarte săraci, nu aveau nimic. Ei bine, aveau ceva: frumosul păr de abanos al mamei, care creștea atât de mult încât ajungea de la un capăt la altul al satului. Părul era cel care îi scotea din orice încurcătură: când le era foame îl foloseau pe post de plasă, când se plictiseau îl foloseau pentru a sări coarda, când ploua stăteau pur și simplu sub el. Dar într-o zi cei trei băieți au crescut și au plecat să-și încerce norocul…”; Astfel începe povestea ecranizată de Dina Velikovskaya în filmul de animație Despre o mamă, care stă la baza spectacolului nonverbal. „Copiii mamei Badu” este o poveste despre iubirea dezinteresată, despre sacrificiul de sine și despre răspunsul la întrebarea: cum să iubești bine?

Echipa de realizatori ai spectacolului îi reunește pe regizorul Péter Varsányi, dramaturga Nagy Orsolya, scenograful Grosschmid Erik și compozitoarea Kiss Erzsi, iar asistența de regie a fost asigurată de Kedves Emőke de la Teatrul Maghiar. Marionetele vor fi mânuite de Balló Helga, Lukács-György Szilárd, Mihály Csongor, Vass Richárd și colaboratoarele Patricia Gavril și Maria Leca.
Premiera va avea loc în 31 ianuarie de la ora 18:00 în Sala Studio, iar biletele costă 30 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii. Spectacolul se va mai juca în 1 februarie de la 18.00, dar și în 5 și 6 februarie de la 10.00, când biletele vor costa 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Biletele se pot lua de la teatru de luni până vineri între 13 și 19 sau online https://ticket.tm-t.ro/ro
La premiera spectacolului Copiii Mamei Badu au acces gratuit toți deținătorii de abonament KultCard – 70 de ani împreună.

Alte subiecte :

Citește și :