0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

O pictoriță de numai 7 ani, din Banat, este comparată de specialiști cu nume mari din pictura mondială

Casa Artelor – Cafeneaua Culturală KLAPKA (Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş) din Timişoara va găzdui începând cu data de 2 martie, orele 18.00, o expoziţie inedită a Maiei Truțulescu în vârsta de 7 ani.

În deschidere, va lua cuvântul prof. Petru Galiş, pictor şi grafician. Maia a avut prima expoziție personală de pictură la 5 ani la Muzeul Banatului Montan din Reșita și este deținătoarea Ordinului Salonului Internațional de Pictură „Arte Mici” precum și a diplomei de excelență, acordată de Consiliul Județean Caraș-Severin, ca semn de recunoaștere a contribuției la valorile cultural-artistice ale Banatului de munte.

Maia Trutulescu 2

A participat la mai multe expoziții colective, ultima fiind expoziția “RITMURI CROMATICE” organizata de Galeria Elite Prof Art din București în colaborare cu Crowne Plaza Bucharest Hotel.

Specialiștii în pictură spun că Maia a transformat curiozitatea într-o aparentă joacă cu pensula şi lucrează (mai bine decât să vorbească) abordând cu maximă seriozitate si dăruire pictura pe pânză, pe suprafețe mari, unele lucrări depașind-o în înălțime.

Maia Trutulescu 3

Ca definiţie, ceea ce face Maia se numeşte dripping sau action painting si nu numai, abordând și subiecte figurative la prima vedere. Este un fel de abstract cromatic prin care îşi exprimă trăirile legate de pictură, chiar acest lucru făcând ca arta ei să fie sinceră, directă şi credibilă. Liberă în exprimare, ea oferă prin culoare o gamă largă de compoziţii cromatice care impresionează prin tărie, acurateţe şi armonie.

Alte subiecte :

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei. Fiecare leu reținut în București înseamnă un leu furat din orașului nostru. Semnează petiția....

Ritivoiu nu-l iartă pe Nica! Bătălia pe banii primarilor din Timiș se ascute | VIDEO

În ianuarie, prefectul Mihai Ritivoiu a atacat în contencios administrativ hotărârile privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispozitia instituției si a celor defalcate...

Citește și :