O parte din istoria sportivă a Timișoarei îngropată prin ridicarea unui spital militar de campanie

98

Ministrul Apărării Naţionale a amenajat un spital militar de campanie pe stadionul CFR din Timişoara, care va avea rolul de a trata cazurile uşoare şi medii de îmbolnăviri cu Covid-19.

Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor, a amenajat pe terenul de fotbal din Timişoara un spital militar de campanie, care va avea rolul de a trata cazurile uşoare şi medii de îmbolnăviri cu Covid-19, pentru judeţul Timiş şi zona de vest şi va asigura decongestionarea altor unităţi medicale din zona de vest. Unitatea mobilă va avea şi o tabără de carantinare, cu o zonă de izolare şi triaj pentru cazurile asimptomatice.

Pentru amenajaraea unui spital militar de campanie au mai fost luate în considerare sala „Olimpia” şi stadionul „Dan Păltinişanu”, dar până la urmă, după mai multe analize, s-au oprit la arena de la Gara Mare. Au fost întinse zeci de corturi. Spitalul va funcţiona cu 54 de locuri şi are unităţi de triaj, zone pentru radiologie, sterilizare, laborator şi decontaminare.

Spitalul este temporar, însă, după închiderea lui terenul nu va mai putea fi utilizat pentru fotbal. Militarii au săpat tranşee, s-au făcut racordări la serviciile de utilităţi, la apă, curent, s-au săpat gropi pentru rezervoare, ba chiar s-a turnat asfalt pentru o alee chiar pe mijilocul terenul.

Continuarea pe Adevärul

LĂSAȚI UN MESAJ