O nouă sesiune de instruire în domeniul GDPR

84

Având în vedere interesul crescut al agenților economici și la solicitarea acestora, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională organizează o nouă sesiune de instruire în domeniul Protecției Datelor cu Caracter Personal care va avea loc în perioada 19 – 21 iunie 2018, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Sesiunea de instruire are ca scop transmiterea de informații practice privind modul de implementare a dispozițiilor legale și descrie importanța adoptării Regulamentului General privind Protecția Datelor Personale și felul în care acesta va revoluționa obligațiile impuse majorității companiilor din România începând cu data de 25 mai 2018.

Prelucrarea datelor cu caracter personal este prezentă aproape în orice activitate de afaceri, indiferent de industria în care activează operatorul de date sau împuternicitul acestuia. Mai ales pentru industriile care sunt caracterizate prin operațiuni zilnice de prelucrări ale datelor cu caracter personal (financiar – bancar, asigurări, IT&C, telecom, media etc.), cunoașterea va deveni stringentă, deoarece noul pachet legislativ adoptat de Parlamentul și Consiliul Europei la începutul anului 2016 și care va intra în vigoare din 25 mai 2018 cuprinde 2 (două) acte normative semnificative:
– Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul General privind Protectia Datelor);
– Directiva (UE) 2016/680 referitoare la protecția datelor personale în cadrul activităților specifice desfășurate de autoritățile de aplicare a legii.

La final, cursanții vor primi o diplomă de participare eliberată de către CCIA Timiș. Diplomele se eliberează în max. 30 de zile de la finalizarea instruirii.

Certificarea este opțională în măsura în care GDRP nu impune nici o formă de autorizare ori certificare pentru personalul care va ocupa în viitor funcția de DPO. În acest moment, în Europa, nu se pune problema obligativității certificării personalului DPO. Ca sustinere legală a afirmațiilor de mai sus: Art. 37(5) al GDPR prevede că DPO „este desemnat pe baza calităților profesionale și, în special, a cunoștintelor de specialitate în dreptul și practicile în domeniul protecției datelor, precum și pe baza capacității de a îndeplini
sarcinile unui DPO”.

Considerentul 97 prevede ca nivelul cunoștințelor de specialitate necesare să fie stabilit în funcție de operațiunile de prelucrare a datelor efectuate și de nivelul de protecție impus pentru datele cu caracter personal prelucrate.

Lector: Melinda GALU, Societatea de Avocați Galu&PatnersTaxă de participare: 700 lei + TVA.

Membrii CCIAT beneficiază de 10% reducere din costul instruirii, conform Ghidului Serviciilor.

Informații și înscrieri la tel. 0256/219 173, 0256/219 172, 0724604132, 0742924344, e-mail: amluca@cciat.ro, mmuresan@cciat.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.