O nouă avertizare de cod galben de viscol și ninsori! Ce zone vor fi afectate

480

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, un cod galben de ninsori şi viscol în 12 județe, până luni după-amiaza la ora 14:00, precum și o avertizare de precipitaţii mixte şi vânt puternic în toată țara, valabilă până marţi.

Meteorologii informează că în intervalul 13 ianuarie, ora 15 – 15 ianuarie, ora 08, vor fi precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte și intensificări ale vântului.

„În zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în regiunile vestice se vor semnala precipitații mixte. Izolat se va produce polei”, anunță ANM.

Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km pe oră, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13-14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45…55 km pe oră.

În zilele de marți (15 ianuarie) și miercuri (16 ianuarie) vântul va continua să sufle tare în toate zonele de munte, spulberând zăpada și viscolind.

Ninsori, în general moderate cantitativ, vor fi şi în Maramureş şi local în nordul Transilvaniei. Judeţele aflate sub Cod galben sunt Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin.

sursa – libertatea.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ