O nouă autostradă va lega vestul României de Ungaria. În cât timp vom ajunge la Budapesta

837

Comisia Europeană a anunțat că va investi 265 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a construi o autostradă care va lega Ungaria de România. E vorba despre o nouă secțiune a autostrăzii M4 care va permite străbatarea distanței de la Budapesta până la granița cu România în două ore și 40 de minute.

Acest nou proiect al politicii de coeziune va sprijini economiile locale şi regionale şi va promova turismul din România și Ungaria.

„Ungurii şi românii vor fi primii beneficiari ai proiectului, având o legătură mai rapidă şi mai sigură de la Budapesta la Bucureşti. Dar în ultimă instanţă toţi europenii şi economia europeană ca întreg vor beneficia de pe urma unei conectivităţi mai bune în regiune şi de efectele ei pozitive asupra comerţului, turismului şi creşterii economice”, a declarat comisarul pentru politica regională, Corina Creţu.

Potrivit Agerpres, proiectul vizează construirea unei autostrăzi între oraşele Berettyóújfalu şi Nagykereki, adică ultima secțiune care lipsește pentru o conectare unitară la granița României.

Punctul de pornire este la joncţiunea cu autostrada M35 Debrecen-Berettyóújfalu, care este în prezent în construcţie.

Ministerul Transporturilor susține că în 2017 au fost construiți 23,78 de kilometri de autostradă, loturi pe care nu se poate circula.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ