O localitate din Timiș riscă să rămână izolată din cauza inundațiilor. Apa a trecut peste mal

1603

Pompierii din cadrul ISU Timiș au anunțat că ploile torențiale din ultimele ore au creat probleme în mai multe puncte din zona Lugoj-Făget.

Pompierii au intervenit la Coșteiu de Sus, Măguri, în Lugoj, dar și la Nădrag. Din fericire, până în acest moment pagubele nu sunt însemnate, însă oamenii sunt panicați pe fondul creșterii apelor. Cea mai gravă situație este la Nădrag, potrivit lugojinfo.ro

”Am luat măsuri urgente. Punem saci, pentru că avem cel puțin trei puncte în care apa a trecut peste mal. Există riscul ca în câteva ore să rămânem izolați”, a declarat pentru Lugoj Info.ro, Liviu Muntean, primarul comunei Nădrag.

UPDATE 

Cele mai importante depasiri ale cotelor de aparare se înregistreaza pe raul Sasa, afluent al raului Bega, la statia hidrometrica (s.h.) Poieni, unde cota este de 112 cm (CP + 12 cm), pe raul Nadag, afluent al Timisului, la  s.h. Nadrag, unde cota este de 14 cm (CI +14 cm) si pe raul Bistra, afluent al Timisului, la s.h. Obreja, unde cota este de 226 cm (F II + 76 cm), pe raul Sebes, afluent al Timisului, la s.h.Turnu Ruieni unde cota este 334 (CI +14 cm), pe raul Rusca, afluent al Bistrei, la s.h. Voislova 238 (CI + 38 cm).

Se mai înregistreaza depasiri ale cotelor de atentie pe raurile Bega si afluentii sai Gladna si Hauzeasca din judetul Timis si pe afluentii Timisului din judetul Caras-Severin: Golet, Bistra. De asemenea, afluentul Barzavei din judetul Caras-Severin, Valea Mare, are cota de atentie depasita.

Specialistii ABA Banat monitorizeaza în permanenta debitele si nivelurile cursurilor de apa iar formatiile de lucru, cat si formatia de interventie, sunt pregatite sa intervina în cazul în care situatia o impune.

sursa – lugojinfo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ