O cunoscută televiziune din vestul țării se închide!

1735

Decizie radicală a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Instituţia a deci să retragă licenţa unei cunoscute televiziuni. Este vorba despre West TV, una dintre cele mai vechi staţii regionale din zona Arad. CNA a luat această decizie pentru că licența postului a expirat, anunţă paginademedia.ro.

Societatea care a operat licența TV nu a mai solicitat forului audiovizual o prelungire. Radiodifuzorul a notificat CNA în legătură cu încetarea emisiei de la data de 2 august 2017. West TV a început să emită în 2008 și avea o licență cu acoperire regională pentru 11 județe: Arad, Timiș, Bihor, Hunedoara, Caraș Severin, Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj și Sălaj, mai spune sursa citată.

1 COMENTARIU

  1. West Tv a fost de la bun inceput ceva contra firii. Deci iti propui sa infiintezi o televiziune regionala cu acoperire pe 1/4 din judetele tarii, dar aceasta n-are potenta financiara sa acopere si informational aria geografica pe care CNA i-a oferit-o cu prea multa larghete.
    Iar a doua anomalie e legata de orasul de resedinta al statiei, nu Timisoara, cel mai relevant centru urban din toata treimea vestica a Romaniei, care putea genera mai multe stiri si sociale, si economice, si culturale, si academice, ci Aradul, care este la 50% din capacitatile Timisoarei, din multe puncte de vedere. Nu vreau sa dau apa la moara rivalitatilor paguboase (si pe care unii si le-ar dori bine intretinute) dintre cele 2 orase, dar o televiziune cu pretentii de scoperire pe 25% din teritorul Romaniei, n-o faci in alta parte decit in orasul cel mai capabil sa acopere grila de productii autohtone, prin resursa umana proprie, care locuieste si profeseaza in acel oras.
    Iar ceea ce-a fost cel mai revoltator pe durata licentei, era severitatea cu care West Tv ii reclama pe operatorii de cablu din cele 11 judete, daca cumva statia nu era inclusa in grila de programe.
    Lucrurile facute contra firii, nu tin mult.

LĂSAȚI UN MESAJ