13.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

O cunoscută fabrică timișoreană s-a închis. Peste 200 de angajați au fost puși pe liber

Dalli Group a cumpărat fabrica de la Timişoara, în 2014, de la gigantul Procter & Gamble, care la rândul lor au achiziţonat întreprinderea Detergenţi. Producţia Dalli de la Timișoara a sistată în 2022.

Fabrica de detergenți Dalli de la Timișoara și-a oprit activitatea încă din anul 2022, principala problemă de care s-a lovit compania germană fiind lipsa de materie primă, în contextual războiului din Ucraina, dar și scumpirea energiei.

Dalli-Group planifică o serie de măsuri în contextul modificărilor trendurilor pe piaţă, mai ales în sectorul mărcilor comerciale, precum şi din cauza creşterii preţurilor la materii prime şi la energie. Obiectivul este de a profita din nou de întregul potenţial al societăţii şi de a consolida poziţia de lider european ca producător de mărci de calitate şi mărci comerciale de calitate, în domeniile Personal Care şi Home Care. Presiunea preţului a condus în branşă la o creştere a concurenţei”, au transmis la acea vreme cei de la Dalli.

Cei de la Dalli Grup au căutat să vândă sau să închirieze fabrica de la Timișoara, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„În Timişoara este planificat ca producţia Dalli să fie predată până la data de 31 decembrie 2022, fie prin vânzare sau prin închidere”, anunțau germanii într-un comunicat de presă.

Așa se face că acum fabrica este scoasă la vânzare, la bucată, pe un site olandez de licitații online. Nu mai puțin de 969 de loturi sunt listat pe www.troostwijkauctions.com.

De la diferite rezervoare verticale, rezervoare orizontale, o mulțime de motopompe, stații de intrare a sticlelor, rezervoare de amestecare, sisteme de dozaj, sisteme de pompare, schimbător de căldură, mașină de umplere, etichetă de mare viteză, transportoare, separatoare de sticle, ambalator, sistem automat de marcare, unități de umplere lichidă, mese de lucru, bancuri de lucru cu sertare, dulapuri, cântare, rezervoare de colorare, containere de depozitare, sisteme de amestecare pulberi, mobilier de laborator, cărucioare, ferastraie și foarfeci industriale și multe altele.

La Timișoara s-a aflat una din cele mai mari fabrici ale companiei germane Dalli Group, care produce detergenți sub formă de pudră și lichid, atât pentru produse textile, cât și pentru vase.

Grupul Dalli a preluat fabrica în 2014, de la Procter&Gamble, care la rândul lor au achiziţonat intreprinderea Detergenţi.

În urma închiderii fabricii Dalli de la Timișoara, au rămas fără un loc de muncă în jur de 200 de oameni.

Sursa: https://adevarul.ro

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Un medic reputat s-a sinucis în spitalul în care profesa

Medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare C. C Iliescu s-a sinucis Colegii și pacienții încă nu pot înțelege gestul medicului, care era descris drept...

Citește și :