O comună de la marginea Timișoarei reușește să ”dea clasă”, an de an, multor orașe din România

13996

Vorba potrivit căreia ”omul sfințește locul” se potivește foarte bine pentru primarul Comunei Giroc, Iosif-Ionel Toma. Asta pentru că la Giroc ai de toate şi eşti aproape de orice! O spune o analiză la nivel național, care consfințește încă odată că Girocul rămâne în topul celor mai bogate şi dezvoltate comune periurbane din România. De notat că localitatea de la marginea Timișoarei este chiar înaintea unor orașe mai mari din țară cu mai mulți locuitori decât la Giroc.

De mai bine de 20 de ani, primarul Girocului a reușit să facă din comună o zonă periurbană dezvoltată, atât din punct de vedere economic dar și social. ”Totul s-a făcut prin muncă și seriozitate. Este adevărat că un factor important îl constituie și așezarea geografică. Ne aflăm în apropierea Timișoarei dar problematica pe care o ridica de obicei comunitățile din jurul marilor orașe am stăpânit-o foarte bine, în avantajul nostru. Asta se vede în numărul de case care se construiesc la Giroc, căutate de locuitorii din Timișoara și nu numai” spune Iosif Ionel Toma, primarul Girocului. ”Suntem în topul 10 ca unități administrativ teritoriale care oferă locuințe pentru cumpărare. Acest lucru nu este chiar puțin” mai crede edilul.

Școala din Giroc rivalizează cu multe unități similare din Timișoara. S-au construit spații noi, iar elevii au la dispoziție și o sală pentru activități sportive, pusă la punct, cu toate dotările. ”Liceul are înmatriculați deja peste 1.200 de elevi. Ne puem compara cu altele din timișoara, pe care le și depășim chiar. Suntem în atenția tuturor instituțiilor deconcentrate pentru continuare investițiilor în domeniul școlar și nu numai” afirmă edilul Girocului.

scoala-giroc-2

Primarul, ajutat, de Consiliul Local Giroc, are planuri mari pentru 2017: ”Ne-am prevăzut un buget consistent pentru anul acesta! Am prevăzut peste 500.00 de euro pentru infrastructura rutieră și cam tot atât în infrastructura subterană. Se construiește continuu și se dau sute de autorizații în fiecare an. Asta înseamnă că atractivitatea pentru zona noastră este mărită” crede Iosif Ionel Toma.

Case Giroc 9

Edilul Girocului se plânge însă că deși localitatea este mereu pe primele locuri în țară, în toate privințele, nu este și pe lista de priorități a Consiliului Județean Timiș. ”Dacă exista o altă politică în Consiliul Județean Timiș, legat de acest top, am fi fost unde mai sus. Din păcate, până acum un an, se practica un alt sistem în CJT: lasă că Toma de la Giroc are! Alături de mine mai sunt și alte comune de top: Dumbrăvița, Moșnița și Ghiroda, cu bugete și cu potențial diferit, însă ar fi trebuit ca din punct de vedere al dezvoltării periurbane o altă viziune pentru planul de acțiune al Consiliului Județean” reclamă primarul.