O administrație din vestul țării cumpără peste 1.000 de tablete pentru copiii care nu au un dispozitiv necesar lecţiilor online

59

Primăria Arad va cumpăra peste 1.000 de tablete pentru elevii care nu au un dispozitiv electronic care să îi ajute să participe la cursurile online în perioada pandemiei.

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a anunţat că a avut discuţii cu primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean a constatat că mii de copii nu au acces la învăţarea online.

„Primăria va începe alocarea fondurilor necesare fiecărei şcoli în parte, pentru achiziţionarea tabletelor, urmând ca acestea să fie distribuite elevilor. Aradul este printre puţinele oraşe din România care le oferă şcolarilor această facilitate, necesară continuării studiilor online. Sper ca şi primăriile din judeţul nostru să înceapă alocarea fondurilor necesare achiziţionării tabletelor pentru elevii din localităţile lor”, arată, în comunicat, Gheorghe Falcă, fost primar al municipiului Arad.

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a declarat, pentru agerpres.ro, că se analizează şi posibilitatea alocării de resurse financiare pentru abonamente de internet pentru copiii care nu au un astfel de serviciu.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad ne-a informat cu privire la numărul de tablete care ar fi necesar la nivelul municipiului. Împreună cu reprezentanţii ISJ şi ai furnizorilor de servicii de telecomunicaţii, încercăm să găsim cea mai bună soluţie pentru elevii arădeni şi cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar, astfel încât sa le oferim nu numai dispozitivele în sine, dar să ne asigurăm ca au şi soluţia de conectare necesară pentru a putea participa la cursurile online. Ne facem calculele şi vom bugeta unităţile de învăţământ pe al căror inventar vor rămâne aceste dispozitive”, a spus Bibarţ.

ISS Arad a anunţat, luni, că 5.745 de elevi din judeţul Arad, reprezentând 9,4% dintre aceştia, nu au dispozitive electronice, precum tablete sau telefoane performante, pentru a putea participa la cursuri online. Instituţia a recomandat primăriilor să găsească soluţii pentru aceşti copii.

LĂSAȚI UN MESAJ