numele meu, e… întoarcerea la origini – foto+video

169

Scriitorul şi jurnalistul Stejărel Ionescu şi-a lansat joi ultimile trei cărţi apărute la editura Măiastră din Târgu Jiu.

Atât meseria de jurnalist cât şi cea de poet e foarte grea. Dacă încerci să le împletești, rezultă un poem în proză. Şi uite aşa, poetul-jurnalist, că astă seară a fost poet, a venit în faţa publicului cititor cu nici mai mult, nici mai puţin de trei cărţi: izvorul de lut (ediţie bilingvă), numele meu, e…. şi întoarcerea la origini.

În prima dintre cărţi, poetul dezvăluie că are poezii atât noi cât şi vechi, că a împreunat stilurile între ele în funcţie de vechimea scrierii. Cea de-a doua carte lansată, după cum şi spune „s-a născut dintr-o ambiţie”. Mai mult, autorul spune că a scris-o în 3 săptămâni, dând o explicaţie fiecărui nume pe care l-a întâlnit şi i s-a părut mai plauzibil. În cea din urmă carte lansată, însă nu ultima, este vorba despre un revers al medaliei.

Dacă anul trecut poetul şi-a lansat „poemul meu neterminat din jilţul poeziei”, anul acesta, aşa cum şi spunea, a venit cu un revers al medaliei. Cartea de anul trecut conţinea 250 poeme, numerotate de la 1-250. Acest revers al medaliei este de fapt „întoarcerea la origini”, adică , revenirea la vatră, şi la 0 absolut. Poemele sunt numerotate în ordine inversă, de la 250-0. Întrebat de ce la 0 (zero). A spus că ZERO este punctul forte, şi nu UNU. Deci, nici într-un caz, 0 cărţi de acum încolo, şi nici 0 scrieri.

Pregăteşte în continuare pentru primăvară o nouă carte, la care lucrează acum, şi care intenţionează să o lanseze în cadrul „VIN VEST-ULUI”, care va purta titlul de „esenţă de vin, e femeia”.

LĂSAȚI UN MESAJ