22.2 C
Timișoara
duminică 26 mai 2024

Nu mai e joacă! Municipalitatea timișoreană a trecut la confiscări de microbuze

Un microbuz folosit pentru abandonarea deşeurilor pe domeniul public din Timişoara a confiscat de Garda de Mediu.

Reprezentanţi ai Biroului de salubrizare al Primăriei Timişoara şi ai Poliţiei Locale s-au deplasat, joi după-amiază, pe teren în zonele în care se formează frecvent rampe ilegale de deşeuri.

Aceştia au prins în flagrant, în zona Kuncz, un bărbat care descărca dintr-un microbuz deşeuri pe domeniul public.

A fost alertată Garda de Mediu, care a sosit la faţa locului pentru lua măsurile legale, respectiv amendă şi confiscarea maşinii, aceasta fiind ridicată de la faţa locului.

Primarul Dominic Fritz susţine că municipalitatea plăteşte milioane de lei pe an pentru ridicarea acestor rampe ilegale de gunoi, iar cu aceşti bani s-a putea construi creşe sau grădiniţe, ori să se repare şcoli.

Tocmai de aceea, Fritz a anunţat sancţiuni drastice pentru cei care abandonează deşeuri în Timişoara.

„Din zona Kuncz, în ultima lună şi jumătate am ridicat peste 800 de tone de gunoaie. Întreaga operaţiune ne-a costat peste 300.000 de lei. De asemenea, avertizam la începutul acestei săptămâni că această administraţie va avea toleranţă zero faţă de cei care nu respectă spaţiul public. Salut acţiunea de azi efectuată de reprezentanţii Primăriei Timişoara împreună cu alte instituţii ale statului şi îi avertizez pe cei care vor continua să arunce ilegal deşeuri pe domeniul public că vor plăti scump pentru acţiunile lor”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Sursa: adevarul.ro

Alte subiecte :

Biserica românească din Sărcia cea mai frumoasă și veche din sat

Cu ceva timp în urmă călătorul neobosit ce bate în luhg și lat drumurile mai puțin cunoscute ale Banatului a dat și de minunatul...

Colecții și colecționari din România

Muzeul Satului Bănăţean invită miercuri, 29 mai 2024, la ora 12, publicul iubito de frumos la vernisajul expoziției MOȘTENIREA STRĂBUNILOR, aflată la...

Citește și :