14.1 C
Timișoara
sâmbătă 18 mai 2024

Nu mai e glumă! Facturile la curent au crescut, în multe cazuri, cu peste 20 la sută

Din ianuarie, o parte dintre români au primit facturi mărite la curent electric. Şi asta pentru că piaţa s-a liberalizat, iar tarifele nu mai sunt stabilite de autorităţi, ca până acum.

Disconturile pentru ianuarie vor fi oferite în luna februarie.

Ordinul ANRE a fost emis pe 20 ianuarie.

Doar 200 de mii din cei aproape şase milioane de consumatori casnici au trecut pe piaţa concurenţială. Ceilalţi plătesc acum un preţ de serviciu universal, deci mai mare. Din ianuarie, oamenii au început să primească facturile mărite.

Unii furnizori au prezentat oferte cu prețuri mai apropiate de cele din decembrie

Fără discount, prețurile sunt cu până la 26% mai mari față de discount. Cu discount, această diferență se mai reduce, însă nu cu mult. Discountul reprezintă diferența dintre prețul de serviciu universal și cea mai ieftină ofertă a furnizorului actual. Însă, această diferență este nesemnificativă.

De exemplu, la Electrica Furnizare discountul poate fi de 1,3 lei la un consum de 100 KW, iar la E.ON este de zece bani. În plus, disconturile pentru ianuarie vor fi oferite în luna februarie, deoarece Ordinul ANRE a fost emis pe 20 ianuarie.

Practic, acum, mulți consumatori s-au trezit cu facturi cu până la 26% mai mari față de decembrie și fără discounturi. Mai avantajați sunt cei care au schimbat furnizorul, alegând cele mai ieftine oferte de pe piața concurențială. Unii furnizori au prezentat oferte cu prețuri mai apropiate de cele din decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :