18 C
Timișoara
joi 28 septembrie 2023

NU mai aruncați DEȘEURILE pe stradă! Polițiștii demarează o campanie de conștientizare

EvenimentNU mai aruncați DEȘEURILE pe stradă! Polițiștii demarează o campanie de conștientizare

Atenție unde depozitați deșeurile! Nu le mai aruncați pe stradă!Poliția Locală luptă împotriva celor care murdăresc orașul, printr-o campanie pe care au demarat-o din nou.

În ultima perioadă s-a constatat pe raza municipiului Timișoara un număr crescut de rampe clandestine de deșeuri, mare parte din ele formate după finalizarea curățeniei de toamnă, fapt care conferă, pe lângă poluarea mediului, și un aspect inestetic orașului, acum în prag de sărbători. Din acest motiv, Poliția Locală Timișoara a demarat o campanie de conștientizare a populației atrăgând atenția celor care abandonează deșeuri pe domeniul public că vor fi sancționați în cazul în care vor fi prinși, cu atât mai mult cu cât acțiunile pe această linie au fost deja intensificate. Sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri se încadrează între 200 lei, conform HCL 453/2007 și ajung până la 2500 lei, conform HCL 371/2007 modificată.

Conform statisticilor Poliției Locale, în acest an au fost aplicate pe linia abandonării deșeurilor pe domeniul public 638 sancțiuni contravenționale.“Pe lângă demersurile efectuate la societatea de salubrizare Retim pentru igienizarea rampelor clandestine de deșeuri, Poliția Locală Timișoara solicită de asemenea sprijinul cetățenilor să anunțe în cazul în care observă persoane care abandonează deșeuri pentru a se putea interveni în timp util și pentru a-i determina în acest fel pe cei care murdăresc orașul să plătească pentru faptele lor”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Așadar, pot fi sesizate orice probleme referitoare la protecția mediului la numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Timișoara 0256.968 sau 0256.246.112 puse la dispoziția cetățenilor în regim permanent sau la emailul contact@politialoctm.ro.

Alte subiecte :

Citește și :