Nu în Challenge Cup! Învinsă în Germania, Saracens ratează calificarea în grupe

88

Campioana României ratează pentru al doilea an la rând calificarea în Challenge Cup. Timișoara Saracens a pierdut dubla manșă cu reprezentanta Germaniei, Heidelberger RK cu scorul general de 47-41.

Rugbiștii timișoreni nu au știu să apere avantajul din tur (26-20) în manșa secundă din Germania și au pierdut la 12 puncte, ratând calificarea. A fost 27-15 pentru nemți și al doilea play-off consecutiv pierdut de Saracens după cel de anul trecut cu reprezentanta Rusiei.

Cu o prestație neașteptat de slabă, atât în atac cât și în apărare, presărată cu multe erori neprovocate – mingi scăpate înainte și decizii neispirate – dar și tușe pierdute, Saracens nu a avut nicio șansă să își apere avantajul de 6 puncte din meciul tur. A părut surprinsă mereu de jocul nemților și surprinsă în apărare de fiecare dată. Jucători cu experiență de la care se așteptau momentele de limpeziciune au greșit atunci când echipa se baza pe ei. Abia în ultimele 20 de minute Timișoara a ieșit la joc și a pus presiune pe adversar; prea târziu și prea puțin.

Gazdele au deschis scorul printr-un eseu care a surprins-o pe campioana României. O minge jucată repede la mână de nemți în apropierea terenului de țintă și Riekert a culcat balonul pentru 5-0. Transformare ratată și Saracens a plecat în căutarea punctelor; care au venit aproape instantaneu după o greșeală a gazdelor în fața propriilor buturi, iar Rose a fructificat lovitura de penalitate: 5-3.

Nemții au răspuns foarte rapid cu al doilea eseu, semnat de Armstrong la finalul unei acțiuni clasice pe treisferturi în care apărarea lui Saracens a fost din nou surprinsă. De această dată Parkinson a transformat pentru 12-3. Iar trei minute mai târziu Heidelberger a mai punctat o dată, dintr-o penalitate a lui Parkinson pentru 15-3! Două tușe proprii pierdute și presiunea germanilor a adus încă o penalizare fructificată de Parkinson pentru 18-3 în minutul 38!

Nici partea secundă nu a început mai bine pentru Timișoara, care a încasat puncte după trei minute. O penalitate transformată de Parkinson din fața buturilor pentru 21-3, iar până în minutul 48 se făcuse 24-3 prin același procedeu al lui Parkinson.

Jocul bănățenilor a arătat mai aproape de potențial abia de la jumătatea reprizei secunde. Eseul semnat de Shennan în minutul 62 a fost primul semnal al revenirii, dar Rose a ratat transformarea pentru 24-8. Stewart a semnat al doilea eseu, în minutul 69, iar Samoa a transformat pentru 24-15. Gazdele au pus 3 puncte dintr-o penalitate a lui Parkinson și se intra în ultimele 10 minute cu +12 pentru Heidelberger.

A fost prea târziu pentru ca Saracens să mai poată schimba ceva și Challenge Cup rămâne un vis neîmplinit după eșecul cu 27-15.

Saracens: Bădoi, Rădoi, Pungea – Drenceanu, Popârlan – Morrison, Rus, Stewart – Rupanu, Rose – Tangimana, Popa, Manumua, Simionescu – Fercu. Au mai jucat Sabău, Militaru, Shennan, Doge, Umaga, Samoa,

Heidelberger RK: Fuchsel, Barber, Fisiihoi – Poppmeier, Rodriguez – Otto, Ferreira, Schramm – Armstrong, Schulte – Mathurin, Parkinson, Riekert, Liebig – Coetzee.

 

LĂSAȚI UN MESAJ