22.2 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Noua arenă a Timișoarei, care va costa aproape 170 de milioane de euro, intră în linie dreaptă

Timișoara se pregătește să beneficieze de un stadion modern. Noua arena ar urma să primească ultima aprobare necesară în zilele viitoare.

Legendara arenă „Dan Păltinișanu” urmează să fie demolată și înlocuită cu una la cele mai înalte standarde. Pentru a începe demolarea e nevoie de o ultimă aprobare din partea Guvernului, care ar urma să sosească săptămâna viitoare.

Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților a dat detalii despre proiect într-un mesaj pe Facebook.

„Noul stadion al Timișoarei a intrat în ultima etapă! Hotărârea de Guvern privind indicatorii tehnico-economici pentru stadionul Dan Păltinișanu va fi aprobată în ședința care va avea loc săptămâna viitoare. Acesta este ultimul pas procedural înaintea demolării vechii arene timișorene.

Ținând cont de importanța acestui proiect, premierul Marcel Ciolacu ia în calcul ca această ședință a Executivului să aibă loc chiar la Timișoara”, a scris Alfred Simonis.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, demolarea stadionului ar putea dura 6 luni, iar pentru construcţia noii arene ar mai fi necesari alţi aproximativ 3 ani. Noul stadion de la Timişoara va fi cel mai mare din România, după Arena Naţională, şi va costa aproape 167 de milioane de euro, bani asiguraţi de CNI şi Consiliul Judeţean Timiş.

Este prevăzut cu 32.000 de locuri, nu va avea pistă de atletism, şi nu va fi complet acoperit, ca și Arena Naţională de la Bucureşti.

Sursa: https://www.gsp.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alegerile locale, un coșmar pentru doi șoferi din Timiș

Două mașini s-au ciocnit în urma unui accident rutier neobișnuit. O ună de vot a căzut pe șosea din spatele unei dube. Acccidentul a...

Advertorial electoral | Achiziții suspecte la Primăria Fârdea, penal la penal trage?

O vorbă din bătrâni spune că „corb la corb nu-și scoate ochii” iar noi am putea completa cu penal la penal trage! Adică primărița...

Citește și :