Nou protest? Taximetriştii au cerut oficial să mărşăluiască pe străzile oraşului

316
Războiul taximetriştilor împotriva activităţii de car sharing nu pare să se oprească prea curând, potrivit unei societăţi de taximetrie, angajaţii ei fiind hotărâţi să facă un nou protest împotriva a ce spun ei că este o activitate ilegală. Pentru a nu fi amendaţi, taximetriştii au cerut autorizaţie de la primărie să mărşăluiască pe mai multe străzi din oraş.
„Primarul Nicolae Robu confundă transportul în regim de taxi cu pirateria și declară că șoferii UBER lucrează legal, chiar dacă nu respectă legile în vigoare. Ba mai mult, devine părtaș la activitățile ilegale desfășurate cu nerespectarea legii și le recomandă. Domnule Primar Robu, dacă minutul dvs de lucru în cadrul primăriei este prea scump și nu aveți timp să citiți legile pe care trebuie să le aplicați, rugați un consilier sa vă ajute! Poate veți înțelege și hotărârea Curții Europene de Justiție din 20 decembrie 2017, care spune foarte clar că UBER face transport de persoane, iar primaria pe care o conduceți nu l-a autorizat conform legii taximetriei, astfel încât firma pe care o recomandați face transport de persoane ilegal pe raza administrativă pentru care răspundeți, după ce ați fost ales. Vă rugăm să luați exemplu domnului Boc, de la Cluj. Dacă domnul Primar, spune că face ce este mai bine pentru societate, îl informăm că și taximetriștii orașului Timișoara fac parte din aceeași comunitate, taximetriști care plătesc impozite mult mai mari, dețin atestat profesional, dar au si autorizație de transport în regim taxi!
Ne cerem public scuze pentru vecinii pe care i-am deranjat în noaptea incidentului, nu ne fac cinste astfel de evenimente, însă dorim să ne facem auziți, pentru că este dreptul nostru!
Dorim să transmitem că în următoarea perioadă așteptăm avizele necesare pentru stabilirea unui meeting de mare anvergură!”, se arată într-un comunicat de presă emis de firma de taximetrie Tudo Taxi.
Imediat a venit şi răspunsul primarului, care susţine în continuare că nu are prerogative pentru a interveni sau a limita activitatea Uber.
„Le-am spus taximetriştilor că dacă ei consideră că activitatea Uber este ilegală, trebuie să sesizeze puterile judecătoreşti. Nicidecum primăria! Trebuie să înţeleagă atribuţiile fiecărei instituţii. Nu suntem în comunism. Primarul nu e prim-secretar al Partidului Comunist Român să poată face ce vrea el sau cum îl taie capul. De ce nu se adresează tribunalului? De ce nu deschid un proces și se va pronunța o sentință și acea sentință va fi sfântă pentru toată lumea. Evident, că eu ca primar și instituția pe care o conduc vom respecta sentința”, a declarat Nicolae Robu.
Edilul şef a promis că dacă taximetriştii cer autorizaţie pentru protest, instituţia condusă de el va elibera documentul. Însă le va permite să mărşăluiască şi să claxoneze numai în anumite zone pentru că, spune Robu, nu vrea să fie deranjat tot oraşul.

LĂSAȚI UN MESAJ