Nou grup de refugiaţi găsit pe străzile din Timişoara

568

Transfugii îşi croiesc drum tot mai des prin Timişoara. Poliţiştii locali au depistat în zona Modern un grup de 10 refugiaţi care pur şi simplu stăteau pe marginea drumului.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră, aflați în patrulare aseară, au depistat, în jurul orei 20.30, pe str. Zurich, în apropierea de intersecția cu str. Samuil Micu, un grup de persoane cu bagaje care stăteau pe o bordură. Grupul era format din 10 persoane, din care 4 minori”, transmit poliţiştii.

Oamenii legii şi-au dat repede seama că transfugii nu vorbesc limba română. Puţinii care stăpâneau engleza le-au spus că sunt din Irak şi că au venit în Timişoara, din Serbia.

„Au declarat că sunt din Irak și au venit în România prin Serbia, deținând de altfel documente provizorii emise de țara vecină. Cei 10 au fost preluați de polițiștii locali și transportați la Secția 1 Poliție unde au fost predați pentru continuarea cercetărilor”, mai psun poliţiştii.

În ultima perioadă, polițiștii locali au depistat în Timișoara mai multe grupuri de migranți, cetățeni din Irak, Iran, Pakistan, care dormeau sub cerul liber, în zone precum Parcul Botanic, Piața Victoriei și sub Podul Mihai Viteazul.

refugiati tm refugiati tm1

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ