Nou caz de coronavirus în Timișoara

    246

    Un nu caz de coronavirus a fost confirmat, marți după-masa, în Timișoara. Astfel, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu COVID-19 în România. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a intrat în contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia.

    Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia. Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

    Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte două familii, față de care se vor lua măsurile de autoizolare.

    LĂSAȚI UN MESAJ