Norvegienii pun umărul, alături de timișoreni, pentru combaterea sărăciei prin… educație

222

”Edutrain Romania – Consolidarea educaţiei şi dezvoltarea competenţelor de muncă şi formare” (Oslo, Timişoara, Craiova) este titlul unui proiect pregătitor interesant a cărei Conferință finală a avut loc, în cursul zilei, la Timișoara.

Proiectul a fost finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul Programului ”Combaterea sărăciei”. Au răspuns present viceprimarul Timişoarei, Farkas Imre şi Maria Stoianov, din partea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Comunitară a Municipiului Timişoara, Alina Roşca, Craiova şi Anniken Sand, Oslo.

În cadrul conferinţei au fost prezentate rezultatele preliminare ale proiectului şi planurile pentru viitor. La discuţii au mai participat şi părinţii copiilor şi reprezentanţi ai şcolilor înscrise.

Principalul obiectiv al proiectului este incluziunea în programul de învăţământ a copiilor din familii vulnerabile, îmbunătăţirea prezenţei la şcoală a acestora şi prevenirea abandonului şcolar.

Drept obiective: Identificarea nevoilor comunităţii în domeniul educaţiei prin consultarea reprezentanţilor comunităţii; Creşterea ratei de participare şcolară a copiilor din comunitatea Fratelia din Timişoara; Îmbunătăţirea competenţelor părinţilor de creştere a motivaţiei pentru învăţarea copiilor; Dezvoltarea unui model de intervenţie timpurie pentru prevenirea abandonului şcolar, bazat pe evaluarea nevoilor comunităţii şi pe intervenţii specializate.

Proiectul, al cărui promotor este Municipiul Oslo, a fost realizat în parteneriat cu Municipiul Craiova şi Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară a Municipiului Timişoara. Valoarea totală a proiectului este de 620.000 Euro.

Acest proiect reprezintă un parteneriat bilateral româno-norvegian pentru şcoală şi incluziune social a copiilor cu risc social, au participat 500 de membri ai comunităţii, şi monitorizaţi 500 de copii, din punct de vedere a prezenţei la şcoală.

LĂSAȚI UN MESAJ