Normalitate. Locurile de joacă din zona Dacia, reabilitate

31

Autoritățile locale se laudă cu un lucru ce ține de… normalitate. Administrația din Timișoara a ținut să arate reprezentanților mass-media cum arată locurile de joacă reabilitate din zona Dacia. Cu o investiție de 285.000 de lei, au fost refăcute două locuri de joacă, ambele situate lângă Parcul Dacia.

”Reabilitarea locului de joacă a constat în renovarea unor echipamente pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 14 ani , respectiv: 1 balansoar (cumpănă), 10 bănci fără spătar, 56 de bănci, 1 cãsuţă Eibe, 47 de coşuri de gunoi, gard de protecţie a locului de joacă de 120 m, groapă de nisip, 3 jucării pe arc duble, 1 leagăn cuib de pasăre, 2 leagăne duble, 4 leagăne simple, 1 leagăn tip Tarzan, 1 rotativă aeriană, 1 rotativă cu sfori tip pom, 2 sisteme echilibristică şi 1 sistem echilibristică tip punte eibe, 1 tobogan cu 1 blat (metalic), 2 tobogane cu 1 blat tip fort, 4 foişoare”, aflăm de la Primărie.

Având în vedere numărul mare de copii din cartier, precum şi faptul că în apropierea parcului din Dacia se află mai multe şcoli şi grădiniţe, s-au montat suplimentar: 19 bănci, 23 de coşuri de gunoi, 2 foişoare, 4 porţi de minifotbal, 1 teren de minibaschet cu două coşuri, 2 căsuţe, 2 leagăne, 2 mese de tenis, 2 balansoare (cumpănă) cu 2 locuri, 1 tobogan cu un blat în spiral, 1 tobogan cu 3 blaturi. S-a pus tartan pe 960 mp, s-a realizat sistemul de irigaţii. Pentru vizibilitate pe timp de noapte au fost montate corpuri de iluminat.

În Parcul din Dacia, municipalitatea va reabilita şi fântâna ornamentală.

LĂSAȚI UN MESAJ