15.2 C
Timișoara
sâmbătă 2 decembrie 2023

Noi programe de studiu la UMF ,,Victor Babeș”, începând cu acest an universitar

Noile specializări de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara vin ca răspuns la tendințele actuale în domeniu, spun reprezentanții instituției de învățământ superior.

Pe lângă înființarea Facultății de Asistență Medicală Generală, rectorul Octavian Crețu vorbește și despre dezvoltarea unor alte programe de studii, printre care tehnician de toxicologie și medicina adicțiilor.

“Din facultatea actuală de Medicină se vor desprinde programele de studii de Asistență medicală generală, Balneofiziokinetoterapie, Nutriție, Cosmetică, igieniștii, Tehnica dentară și vom înființa și alte noi programe care sunt cerute de piață, și anume Asistent comunitar și îngrijiri paliative. Ați văzut câtă nevoie e de astfel de calificări în așezămintele pentru persoane vârstnice, pentru persoane cu dizabilități. Dorim să dezvoltăm și alte programe, tehnician de toxicologie și medicina adicților. Vedeți ce probleme mari sunt, tot felul de tulburări care apar la tineri, în special, prin consumul de droguri, de alcool”, spune Octavian Crețu.

Va fi, de asemenea, înființat și un program de studiu cerut de forurile de acreditare internațională și care va pregăti tehnicieni de terapii alternative și complementare.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Citește și :