Noi locuri de muncă şi fabrică extinsă la Timişoara

985

Una dintre cele mai mari companii din Timişoara îşi extinde activitatea. Astfel, vor fi mai multe locuri de muncă, iar piaţa de componente electronice se extinde în Banat.

Fabrica de componente electronice Continental din Timişoara investeşte 12 milioane de euro în extinderea spaţiului de lucru. Fabrica îşi măreşte suprafața cu peste 7000 m2. Lucrările încep miercuri, 25 mai, şi vor fi gata până la finalul acestui an.

„Obiectivul nostru este ca până la finalul acestui an să încheiem lucrările de construcţie ale extensiei astfel încât să putem să onorăm comenzile clienţilor nostri. Ca urmare a acestei investiţii vor rezulta peste 7000 m2 de spaţii destinate birourilor, depozitării, respectiv zonelor sociale (vestiare, bucătării şi spatii sanitare)”, transmite conducerea Continental.

La finalul anului, fabrica de componente electronice Continental din Timişoara va dispune de o suprafaţă de peste 21.000 m2 şi 1.000 de persoane vor avea la dispoziţie noi locuri de muncă.

„Dorim în acest an să creştem cu peste 1.000 de noi angajaţi în România pe partea de cercetare şi dezvoltare şi în producţie. Investiţia e un pas important atât pentru locaţie, cât şi pentru Continental pentru a face posibilă această creştere. Lucrăm împreună şi e normal să creştem împreună“, a explicat Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental România.

Continental mai are la Timişoara şi o fabrică de anvelope. Şi cu toate controversele legate de mirosul greu de cauciuc din zona Pădurea Verde, compania a decis anul trecut să investească 10 milioane de euro în filtre speciale care să absorbă mirosul. Astfel s-a rezolvat problema propagării poluării în oraş. Rămâne însă un perimetru de 700 de metri în jurul fabricii unde mirosul încă persistă.

În perioada 1999-2015, Continental a investit peste un miliard în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Compania deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajaţi și își va mări echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.

LĂSAȚI UN MESAJ