Noi locuințe ANL în Timișoara

1116

Municipalitatea timişoreană va pune, anul acesta, la dispoziţia ANL peste trei hectare de teren pentru construcţia unui număr de 87 de case pentru tineri, a declarat primarul Nicolae Robu.

”Casele care se vor construi aici vor avea regim de înălţime de parter plus mansardă, respectiv parter şi un etaj şi vor putea fi achiziţionate prin credit ipotecar. Primăria va asigura din bugetul propriu utilităţile, respectiv reţelele de apă, canalizare, energie termică şi electrică, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spaţii verzi, până la recepţia la terminarea lucrării”, a declarat joi, presei, primarul Nicolae Robu.

Aleşii locali timişoreni şi-au dat acordul pentru cedarea către ANL a unei suprafeţe de peste trei hectare de teren în Chişoda, lucrările urmând să înceapă în primăvară.

Alţi 200 de tineri din Timişoara vor beneficia de locuinţe de la primărie în chirie, pe care şi le vor putea cumpăra ulterior, primul bloc din viitorul cartier rezidenţial urmând să fie construit în acest an pentru cadre medicale. Noul complex rezidenţial va cuprinde patru blocuri de câte şase etaje, acestea fiind destinate, câte unul celor care lucrează în Sănătate şi Educaţie, iar două, altor categorii de tineri salariaţi.

”Noi nu avem interes să facem bani de pe aceste locuinţe, ci am vrut să corectez un rău moştenit, acela că tinerii timişoreni nu au putut, de ani de zile, să-şi cumpere locuinţele, pentru că era un hăţiş birocratic. (…). Am constatat că vina era în primărie, nu la ANL”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, municipalitatea a pus la dispoziţia ANL, în 2017, o suprafaţă de teren intravilan, în două locaţii, tot pentru construirea de case pentru tineri, pe care aceştia le vor putea cumpăra ulterior de la Primărie, fiecare lot având câte 300 mp.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ