0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

Noi localități, beneficiare ale fondurilor europen atrase de Aquatim

Aquatim S.A. desfășoară în această perioadă „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

În data de 9 decembrie 2021, s-a semnat în cadrul proiectului menționat mai sus, Contractul de Lucrări Nr.23 Executie reţele de apă şi canalizare Jebel, Liebling, Ciacova, Voiteg.

Iată ce spune dr. ing. Ilie Vlaicu, director general al Aquatim SA despre contract:

„În data de 9 decembrie 2021, Aquatim a semnat încă un contract de lucrări din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Contractul „Executie reţele de apă şi canalizare Jebel, Liebling, Ciacova, Voiteg” a fost semnat cu Asocierea S.C. FORMIN S.A. – S.C. TUBULAR TEHNO SISTEM S.R.L.- S.C. TERMOPRO EDIL S.R.L. – S.C. DINU INSTAL S.R.L. și are o valoare de 29.453.819,18 lei fără TVA.

Durata contractului este de 24 luni perioada de execuție, urmate de 42 de luni perioada de garanție.

Cele 4 localități vizate de acest contract vor beneficia de extinderea rețelelor de transport și distribuție a apei, respectiv peste 15,5 km de conducte noi pentru apă potabilă, precum și de o nouă gospodărie de apă, la Voiteg.

În ceea ce privește canalizarea, rețelele se vor extinde pe o lungime de peste 25,4 km, se vor monta 10 stații de pompare a apei uzate și peste 5,1 km de conducte de refulare.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.”

Alte subiecte :

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei. Fiecare leu reținut în București înseamnă un leu furat din orașului nostru. Semnează petiția....

Ritivoiu nu-l iartă pe Nica! Bătălia pe banii primarilor din Timiș se ascute | VIDEO

În ianuarie, prefectul Mihai Ritivoiu a atacat în contencios administrativ hotărârile privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispozitia instituției si a celor defalcate...

Citește și :