Noi detalii în cazul bebelușului născut prematur, în viață, și incinerat la un spital din România

464
bebelus

Medicul neonatolog care era de gardă în ziua când un bebeluș născut prematur la Spitalul Municipal Câmpina a fost incinerat a demisionat, iar medicul ginecolog de serviciu nu mai poate desfășura niciun fel de activitate medicală în spital, până la finalizarea anchetei interne, informează Mediafax.

Surse medicale au declarat, duminică, pentru sursa citată, că o decizie prin care medicului ginecolog implicat în scandalul bebelușului incinerat i se va interzice să mai facă gărzi în spital sau să ofere consultații în policlinică va fi emisă în cursul zilei de luni.

Măsura este luată până la finalizarea anchetei interne desfășurate la nivelul spitalului, după ce un bebeluș născut prematur la Spitalul Municipal Câmpina a fost incinerat după câteva ore, fără să fie urmați toți pașii legali.

În plus, spun sursele citate, medicul neonatolog care era de gardă în ziua în care s-a născut copilul a demisionat imediat după ce a fost declanșată ancheta.

Conducerea Spitalului Municipal Câmpina, judeţul Prahova, şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina fac anchete în cazul bebeluşului născut prematur, care a fost incinerat la câteva ore după naştere, existând suspiciuni că acesta nu s-a născut mort, cum i s-ar fi spus mamei. În plus, nu s-ar fi urmat toți pașii legali pentru ca micuțul să fie incinerat.

sursa – stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ