Noi cifre, încă provizorii, ce par a adânci diferența dintre principalii concurenți politici. USR PLUS conduce în Timiș

209

După informațiile ce vin de la Biroul Electoral Județean, luni dimineața, se confirmă valorile cifrelor din seara de duminică, potrivit numărătorii paralele făcute de partide.

Primele cifrele oficiale date publicității, dar încă nu definitive, după însumarea valorilor de la 90 la sută din secții arată clar că Alianța 2020 formată din USR și PLUS conduce detașat la noi în Timișoara.

Alianța 2020 USR-PLUS – 39,65 la sută – 25.528 voturi
Partidul Național Liberal – 23,17 la sută – 14.920 de voturi
Partidul Social Democrat – 11,39 la sută – 7.333 voturi
Partidul Mișcarea Populară – 6,61 la sută – 4.257 voturi
Partidul Pro România – 5.86 la sută – 3772 voturi

Deși la nivel național, liberalii sunt liderii acestui scrutin, nu la fel stau lucrurile la noi. PNL a reușit contraperformanța de a se plasa sub contracandidații lor direcți.

Alianța 2020 are 33,47 la sută, față de PNL, care a adunat 28,14 la sută pe județ.

Dar lucrurile se complică și mai mult la nivelul municipiului condus de un primar liberal. Alianța a adunat votul a aproape 41% din timișoreni. Iar liberalilor le-au oferit doar 23,26%, adică sub media națională.

Este demn de remarcat că până mai ieri cei din noul val politic ce este reprezentat de USR în alianță cu PLUS erau definiți ca fiind „un partid de nișă” sau chiar de „mâna a doua” de către liderul PNL, Nicolae Robu. Deja de aseară, discursul dânsului la adresa învingătorilor morali s-a estompat vizibil fiind mult mai nuanțat și plin de diferență indicând un alt posibil adversar politic mai incomod (dar și comun) cu cei de la PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.