22.7 C
Timișoara
joi 30 mai 2024

Noapte grea pentru pompieri! Ploile au creat probleme în Timiș

În ultimele 24 de ore, pompierii timișeni au intervenit la mai multe adrese din localitățile: Lugoj, Făget, Bârna, Găvojdia, Sacoșu Turcesc, Criciova și Știuca.

Cele mai multe intervenții s-au înregistrat în satele Găvojdia, Zgribești și Slăbăgel. Astfel, în localitățile Găvojdia și Zgribești au fost inundate 16 case. De asemenea, pompierii au intervenit pentru evacuarea a două persoane dintr-o locuință din Găvojdia și au ajutat la evacuarea a doi cai în satul Sălbăgel. S-a mai intervenit pentru evacuarea apei din beciuri/subsoluri și curți inundate în localitățile Lugoj, Făget și Sărăzani (Bârna).

O situație mai deosebită s-a înregistrat în localitatea Parța, unde râul Timiș s-a revărsat și a inundat un drum. Drumul este blocat, apa depășind 40 de cm, însă există rute ocolitoare pentru traficul rutier. Situația este monitorizată de către autoritățile locale, momentan neexistând risc de inundații pentru locuințe.

De asemenea, pompierii militari, alături de colegii de la Administrația Bazinală de Apă Banat au intervenit în zona localității Uliuc, la subtraversarea de pe malul stâng al râului Timiș (amonte de calea ferată) blocând infiltrațiile produse de debitul mare de apă. Pompierii au intervenit și pentru protejarea localității prin amplasarea mai multor saci cu nisip în zonele de risc. În urma intervențiilor, s-a reușit prevenirea inundațiilor în zona vizată. În continuare digul este monitorizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Coldea și umbrele sale timișorene

„Coldea ar trebui să înfunde pușcăria dacă ceea ce vehiculează DNA se adeverește”. Asta spune, cât se poate de clar, Băsescu, în stilul său tăios,...

Ovidiu Ștefănesu, primar PSD al comunei Comloșu Mare: Dialogul cu cetățenii este foarte important

Domnule Ștefănescu, ați hotărât să candidați pentru un nou mandat al comunei Comloșu Mare. Ce v-a făcut să luați această decizie? Îmi doresc foarte mult...

Citește și :