Noapte albă pentru pompierii timișeni! Cine i-a pus pe drumuri?

74

La 112, era confuz, spunea că a fost batut, că nu știe exact unde se află. Pompierii timişeni l-au căutat o noapte întreagă, inclusiv cu o autoşenilată. Când l-au găsit, dormea pe câmp! Apoi…

Potrivit celor de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, sâmbătă seara, la ora 22,56, s-a înregistrat acel apel la numărul unic de urgențe 112: viaţa acelui bărbat părea pusă în pericol.

Un echipaj SMURD a fost trimis în localitatea Hitiaș, pe DC 140, conform localizării apelului telefonic pe harta 112. Persoana în cauză nu a mai răspuns însă la telefon: aparatul era închis.

La miezul nopţii, pompierii timișeni au început căutări de amploare: 22 de subofițeri, un ofițer, plus un echipaj de jandarmi, un echipaj de la IPJ Timiş, cu sisteme de iluminat tip balon, cu o autoșenilată! Operațiunile de căutare au continuat pe toată durata nopții, până în zori. (foto ISU Banat)

Ora 9,05: persoana căutată este găsită pe raza localității Racovița. Aceasta, un cioban, dormea pe câmp, la marginea pădurii. Medicii l-au examinat: nu avea probleme deosebite, însă a fost transportat la spitalul din Buziaș, apoi la UPU-SMURD Timișoara.

Povestea are şi un deznodământ. „Bărbatul este acum în stare bună, cel mai probabil era confuz pe fondul consumului de alcool. La noi a ajuns de la punctul nostru de Urgențe de la Spitalul Buziaș. La internare avea o hipotermie, cu temperatura corpului de 36 de grade. Și-a revenit, de dimineață era deja cooperant, iar acum i se fac formele de eliberare din spital și va merge acasă în stare bună”, a declarat, pentru Agerpres, dr. Mihai Grecu, șeful UPU a Spitalului Județean Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ