3 C
Timișoara
marți 23 aprilie 2024

Nivel crescut de radiații într-o zonă centrală a Timișoarei

Un nivelul crescut de radiații s-a înregistrat, astăzi, în curtea Institutului de Igienă al Direcției de Sănătate Publică Timiș, situat pe strada Victor Babeș din Timișoara, au anunțat Poliția și ISU Timiș.

În urma sesizărilor, echipajul CRBN din cadrul ISU Timiș a intervenit în curtea Laboratorului de Igienă a Radiațiilor din Timișoara, unde a fost înregistrată radioactivitatea crescută.

Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igienă a Radiațiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara. Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezența și sub îndrumarea inspectorului CNCAN (Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare). Echipajul CBRN a balizat zona la limita fondului natural de radiație”, a transmis ISU Timiș, potrivit Libertatea.

Potrivit ISU, nu au fost persoane contaminate și nu există risc pentru populație, deoarece zona este în curtea laboratorului.

De asemenea, Poliția a transmis că face cercetări in rem pentru nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, după ce în curtea Laboratorului de Igienă a Radiațiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara „ar fi fost identificată prezența unei surse de radiații”.

La rândul lor, cei de la DSP au anunțat că s-au constatat depășiri ale nivelului de radioactivitate în zona adiacentă laboratorului.

În urma măsurătorilor periodice de radioactivitate ale mediului, efectuate de către personalul Laboratorului Igiena Radiațiilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș, s-au constatat depășiri ale nivelului de radioactivitate naturală în zona adiacentă laboratorului, motiv pentru care aceasta a fost balizată, pentru a restricționa accesul. A fost solicitat sprijinul instituţiilor abilitate în acest domeniu, pentru evaluarea situației. La aceasta dată, ancheta se află încă în desfăşurare, iar până la finalizarea acesteia, zona rămâne sub supravegherea unui echipaj de poliţie”, a precizat DSP.

Sursa: https://adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :