20.1 C
Timișoara
luni 26 februarie 2024

Nicu Covaci, legenda muzicii timișorene și românești, abia se mai ține pe picioare

Nicu Covaci este foarte bolnav. Liderul trupei Phoenix, aflat acum în Spania, se luptă cu o boală despre care nu ştie nimic încă. Artistul susţie că se simte ca și când ar fi beat tot timpul. Dar, spune el, nu consumă alcool, iar medici nu au reușit să-i pună un diagnostic clar.

Nicu Covaci trece prin momente dificile deoarece ar avea ceva la creier. Ia tratament dar nu-l ajută cu nimic deocamdată, spune artistul.
„Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că nu pot spune. Sunt beat de cinci săptămâni, sunt beat tot timpul. Mă concentrez cu greu să îmi fac treaba, mă lupt. Nu sunt beat de la alcool, să fie clar, mă simt ca beat. Nu știu ce am, presupun că s-a întâmplat ceva la creier”, a spus Nicu Covaci.

„Am fost la două spitale de aici din Spania, la două în Timișoara și unul în București. Fiecare medic îmi spune altceva, nu am încredere acum în nimeni. Unii spun că, în ultimă instanță, este ceva la creier. S-a întâmplat ceva acolo. Eu, dacă șed, e bine. Dacă mă ridic în picioare amețesc de nu mai pot. Fac tratament, iau 20 de pastile dimineața, 3 pastile la prânz și încă 12 seara. Asta trebuie să fac timp de trei luni. O mare bucurie, ce să zic”, a spus liderul formației Phoenix.

Nicu Covaci a mai mărturisit că nici în mână nu mai poate ţine nimic şi se simte neajutorat. Fiecare ieșire din casă este una foarte dificilă pentru că nu îşi poate păstra echilibrul. Lângă el se află un prieten care mai vine să-l vadă. Restul au treaba lor, nu au timp să-l vadă.

„Nu pot să fac nimic. Nu pun mâna pe chitară, nu pun mâna pe pensulă. Nu fac absolut nimic. Sper să vină unii. Vine un prieten pe la mine, sper. Dan Pandrea o să vină. Cei din gașca veche au treaba lor, nu au timp să vină aici”, a mai spus Nicu Covaci.
Nicu Covaci a plecat din România stabilindu-se în Spania. Artistul spune că stă pe deal, în pădure și cu Mediterana sub nas:
„Din 1977, când am scos formația din țară, închisă în boxele „Marshall”, am continuat să compun, să cânt și să mă lupt împotriva răului! După vreo 10 ani, deci în 1988, am descoperit frumusețile Spaniei și m-am stabilit aici, unde sunt și acum, deci pe deal, în pădure și cu Mediterana sub nas. Așadar, aici locuiesc de atâta timp și vin în țară doar să cânt și să întăresc șira spinării românilor”,
spunea Nicu Covaci.
Sursa: https://evz.ro

Alte subiecte :

Întâlnirile CCIAT de pregătire a Forumului International de Afaceri au continuat la Belgrad

În cursul săptămânii trecute, Președintele CCIA Timiș, doamna Florica CHIRIȚĂ, însoțită de Stana Stoianov, Director Dept. Relații Economice cu Mediul de...

Precizări privind funcționalitatea Sistemului Național RO e-Transport

Ce trebuie să știe transportatorii despre generarea codului UIT Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, referitoare la funcționalitatea Sistemului Național RO e-Transport,...

Citește și :