Nicolae Robu numără votanţii la sondajul său cu Piaţa Libertăţii: record! Câţi anunţă primarul Timişoarei că au dat Like

80

Record de votanţi, anunţă Nicolae Robu, la sondajul pe care primarul Timişoarei l-a propus, pe Facebook, în legătură cu aspectul pe care îl are, după reabilitare, Piaţa Libertăţii.

Totalul votanților este de 2.378, dintre care au dat Like 2.232 (93,9%) şi Dislike 146 (6,1%). „Aștept noi titluri în presa nepresă de tipul: „Timișorenii nu agreează noul aspect al Pieței Libertății”, scrie pe reţeaua de socializare Nicolae Robu.

robu 2În a doua zi a anului, Nicolae Robu a propus pe Facebook un nou sondaj: „Dacă vă place cum arată Piața Libertății în noua ei înfățișare, clicuiți Like. Dacă nu vă place, postați textul „Dislike! Numărați-ne, să vedeți câți suntem! Puțini, dar măcar mereu aceiași! P.S. Felicitări fotografului Daniel Sandu!”.

Piaţa Libertăţii este una din cele mai vechi pieţe ale oraşului, arată www.primariatm.ro. Aici se află Primăria veche, monumentul Sf. Ioan Nepomuk, Palatul Contelui de Soro (sau Casa Comandantului Militar). A fost construită între anii 1731-1734, după planurile arhitectului italian Pietro del Bronzo, a fost modificată în 1782, refăcută în 1850 după bombardamentele din 1849 şi renovată în 1935.

Modificarea aspectului acestei pieţe, în cadrul proiectului vast de reabilitare a centrului istoric al Timişoarei, a generat discuţii în rândul timişorenilor, pornind de la culoarea pavajului – unii timişoreni au numit-o… Piaţa Roşie, tăierea arborilor, forma corpurilor de iluminat şi terminând cu soluţia de punere în valoare a Băilor Turceşti descoperite aici: acestea au fost, până la urmă, îngropate la loc! Alţii au apreciat însă modul în care s-a schimbat Piaţa Libertăţii şi au comentat în acest sens pe pagina de Facebook a edilului.

LĂSAȚI UN MESAJ