Nicolae Robu despre situația din filiala PNL Timiș: ”nu trebuie să ne iubim între noi!”

262

În calitatea sa de lider politic al organizației de Timiș, primarul Nicolae Robu nu a dus lipsă de contestații, opinii de toate felurile unele chiar destul de dure și frecușuri. Un lucru firesc la o organizație vie și cu personalități de cele mai felurite. După toate aparențele, lucrurile negative par a fi trecut deja fără a lăsa urme adânci.

Cocret, la ora actuală Robu încă îi mai conduce pe liberalii timișeni din postura de lider interimar. Și dorește să se împace cu toată lumea. A uitat deja toate vorbele și manevrele unora dintre colegi. Robu se gândește acum la următoarele alegeri din filială. Chiar și Dănuț Groza, primarul de la Sânicolaul Mare, se pare că este iertat pentru ”zilele fripte” pe care i le-a făcut președintelui judetean. Robu își dorește, cu ardoare, o unitate a colegilor, chiar dacă declară că nu știe cu siguranță dacă va candida sau nu. Încă nu a trecut de cântărirea variantelor pe care le are la dispoziție. Ambele ar fi posibile.

Imediat după scrutinul de la începutul lui decembrie a reacționat, cum ar fi firesc pentru orice politician responsabil și a demisionat din funcție. Ba chiar, pentru un orizont de timp mai larg, ar dori o apropiere de toate formațiunile care se declară de dreapta. O unificare sau măcar o colaborare a forțelor care se plasează de aceeași parte a doctrinelor, nu ar fi dus la actuala formulă de conducere la nivel național sau chiar județean. Procentele însumate, obținute separat, de fiecare, ar fi permis poate o mai solidă poziție dacă nu chiar o majoritate.

„Eu nu mă plâng de nimeni… am făcut şi ieri un apel către toţi colegii, să înţelegem că dacă nu suntem uniţi, nu vom face performanţă. Conflictele interne în orice organizaţie… împiedică obţinerea de performanţe. Trebuie să fim o echipă, nu trebuie să ne iubim între noi, sigur câteodată iubirea multă face rău, noi trebuie să ne respectăm, trebuie să ne fixăm nişte ţinte înalte şi să ne mobilizăm pentru a le putea atinge. Dacă ne irosim potenţialităţile în dispute între noi, nu o să facem performanţă” a nuanțat lucrurile Nicolae Robu.

„Sigur că se dă liber la alegeri. Cine are aspiraţii, e liber să candideze, trebuie doar să o facă cu corectitudine, să se gândească nu numai la el, ci la interesul partidului şi la ce se întâmplă după ce alegerile sunt încheiate. Sper să fie bine” a mai declarat Robu. El și-ar dori ca alegerile locale să aibe loc inainte celor naționale. Biroul Politic Naţional s-ar putea aduna, săptămâna viitoare, pentru a stabili cum vor decurge alegerile pentru organizațiile județene.

LĂSAȚI UN MESAJ