Niciodată n-a mai fost așa la mormântul părintelui Arsenie Boca. Ce s-a întâmplat la praznicul Înălțării Sfintei Cruci

3524

Numărul pelerinilor care au participat la hramul Mănăstirii unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca a fost mult mai mic decât în anii trecuți.

Joi, 14 septembrie 2017, de praznicul Înălțării Sfintei Cruci, Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de arhierei format din Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul Daciei Felix, înconjurați de către un sobor de preoți și diaconi.

Numărul celor prezenți nu a depășit 2.000, prea puțin în comparație cu anii trecuți în care curtea Mănăstirii era neîncăpătoare pentru credincioși.

Preasfințitul Părinte Episcop Daniil a rostit un cuvânt de învățătură în care, făcând referire la pericopa Evanghelică citită la Utrenia praznicului, a vorbit despre răstignirea pe cruce a Mântuitorului Iisus Hristos, prin care, biruind păcatul și moartea prin înviere, are puterea de a ne mântui pe noi, oamenii. De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Andrei a vorbit credincioșilor prezenți la hramul așezământului monahal de la Prislop despre simbolismul Sfintei Cruci și despre rolul Sfinților Împărați Constantin și Elena în căutarea și găsirea lemnului cinstitei Cruci.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit ierarhilor prezenți și tuturor preoților și credincioșilor pentru bucuria de a fi din nou împreună în această zi de praznic. După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a oficiat slujba Parastasului la mormântul Preacuviosului Părinte Arsenie Boca, aflat în cimitirul mănăstirii.

sursă: hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ