Nici o şansă să avem undă verde pe Liviu Rebreanu. Pe alte două trasee, va porni săptămâna aceasta

754

Aglomeraţia de pe cel mai lung bulevard din Timişoara, Liviu Rebreanu, nu are rezolvare. Şoferii nu vor avea parte de undă verde pe şosea, din cauza limitei de viteză.

Pe Liviu Rebreanu se circulă cu 70 de kilometri pe oră, drumul fiind considerat un fel de centură alternativă pentru transportatorii care intră sau ies pe Calea Şagului. Şi, cu toate că este unul dintre cele mai circulate bulevarde, unda verde nu se poate implementa decât pentru viteza standard de 50 de km/h.

„E aberant dacă îşi imaginează cineva că prinzi unda verde cu 70 de km pe oră. Asta este limita superioară. Nu putem face undă verde cu 70 km pe oră. Atunci orice încetinire în trafic dă peste cap unda verde. Pe Rebreanu unda verde va funcţiona pentru 50 km pe oră. Dacă realizăm că se va putea face şi pentru 60 de km pe oră, o vom face. Dar să faci pentru 70 km/h e o abordare greşită”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Edilul anunţă că în această săptămână va porni unda verde pe încă două artere principale. Prima va apărea pe traseul Banca Naţională – Spitalul Judeţean, iar cea de-a doua de la intrarea în oraş de pe Calea Lipovei până la Punctele Cardinale.

LĂSAȚI UN MESAJ