Nici elevii din Timiș nu vor avea manuale noi de clasa a IV-a

112

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat că raportul Corpului de control al premierului arată că au fost încălcări grave ale procedurii de licitaţie pentru manunalele de clasa a IV-a, iar directorul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, care a organizat licitaţia, a fost schimbat din funcţie.

„Raportul Corpului de control ne-a parvenit acum câteva zile. Experţii au constatat încălcări grave ale procedurii de licitaţie pentru manunalele de clasa a IV-a. Tocmai de aceea, suntem în proces de soluţionare a contestaţiei care a fost înaintată de către editori. Acesta este şi motivul pentru care, din păcate, nu vom avea manuale la 12 septembrie pentru elevii de clasa a IV-a”, a declarat pentru News.ro ministrul Educaţiei.

Potrivit acestuia, directorul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), care a organizat licitaţia pentru achiziţia manualelor, a fost schimbat din funcţie, iar în locul său a fost numit Marian Şuţă.

„Corpul de control a făcut şi o serie de recomandări, cum ar fi revizurirea procedurii interne de secretrizare şi descretizare a ofertelor, eliminarea conflictului de interese existent până acum în organizarea licitaţiilor între directorul CNEE şi preşedinte al comisiei de licitaţii. Ceea ce vă pot spune acum este că domnul Cristian Mirescu, care a fost director al acestui consilu de evaluare, nu mai este în momentul de faţă director. Domnia sa lucrează în continuare la Editura Didactică şi Pedagogică , dar nu mai este directorul acestei comisii foarte importante. Vom investiga şi toate aspectele care au fost  sesizate de Corpul de control al premierului şi vom merge mai departe cu această cercetare”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ