Nici cu Harlequins, Timișoara pierde al treilea duel european

218

Timișoara Saracens rămâne fără punct în Challenge Cupă după o nouă înfrângere. Campionii au fost zdrobiți de puternica Harlequins Londra, 3-42, în cel de-al treilea test european.

După corecțiile cu Edinburgh și Stade Francais, cea mai bună echipă a României a mai primit una. Timișoara a încasat o ”săpuneală” de la cunoscuta Harlequins Londra, un sever 3-42. Asta înseamnă zero puncte în clasament pentru Saracens, foarte probabil cum va rămâne până la anul; dacă în meciul de sâmbătă le-a fost greu, cu siguranță în returul se peste 7 zile, de la Londra, timișorenilor le va fi și mai dificil să reziste.

Campioana României a jucat ceea ce trebuia timp de 30 de minute. Băieții din Ronaț s-au apărat exact și au pus presiune în atac ceea ce a avut și urmări pe tabelă. Gazdele au primit o penalitate în minutul 22 după o greșeală a englezilor. Calafeteanu a trimis printre bețe și Saracens conducea cu 3-0. Cinci minute mai târziu Morrison primește galben și își lasă echipa în 10 oameni.

Efectele eliminării s-au văzut imediat și la faza ce a urmat englezii au marcat prima încercare prin Ward. Avea să fie doar primul dintr-o serie de 3 semnate într-un interval de 8 minute. Jackson a transformat pentru 3-7. În minutul 33 numărul Merrick a păcălit linia defensivă a gazdelor și a ajuns cu ușurință în terenul de țintă. A transformat același Jackson pentru 3-14. Scorul a luat proporții în minutul 37 odată cu marcarea celui de-al treilea eseu marcat de Morris și transformat de același Jackson: 3-21. Scor ce avea să fie și cel al pauzei.

Partea a doua a început practic de la 28-3 pentru că o pasă greșită a dus la eseul al patrulea al britanicilor marcat de Walker după o cursă de 60 de metri în care s-a distrat cu Umaga. Jackson a fost exact și de această dată și a semnat transformarea. Tot Walker a punctat pentru al cincilea eseu al oaspeților în minutul 50 după o acțiune pe aripă. Jackson a pus alte două puncte pentru 3-35.

Încă o intercepție a britanicilor încheiată cu eseul din minutul 52. Marchant a semnat o nouă încercare și Jackson și-a păstrat procentajul la bețe. Avea să fie și rezultatul final pentru că oaspeții s-au mulțumit să stea departe de propriile buturi în ultimele 30 de minute iar Timișoara nu a mai avut energie și forță să ducă balonul în 22-ul advers: 3-42.

Saracens: Aholelei, Căpățână, Pungea – Popârlan, Drenceanu – Morrison, Ianuș, Burcea – Umaga, Calafeteanu – Shennan, Kinikinilau, Sefanaia, Tangimana – Fercu. Au mai jucat: Militaru, Lemnaru, Rădoi, Lazăr, Conache, Manumua, Mariș, Mureșan.

Peste o săptămână cele două echipe se vor întâlni din nou, pe terenul englezilor din Londra pentru partida din etapa a patra a Challenge Cup. Competiția se continuă în luna ianuarie atunci când Saracens primește acasă vizita lui Stade Francais și merge la Edinburgh.

LĂSAȚI UN MESAJ