24.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Nica și cu Tabără, dați afară, practic, din PNL Timiș, au ajuns la mâna lui Fritz!

Conducerea PNL la nivel central a decis să-i îndepărteze pe șefii filialelor Timișoara și Timiș, Cosmin Tabără și Alin Nica, care au fost împotriva alianței cu PSD.

În urma înțelegerii între PNL și PSD, pentru funcția de primar al Timișoarei va candida liberalul Nicolae Robu, iar la Consiliul Județean social-democratul Alfred Simonis. Astfel, actualul șef al CJ Timiș, Alin Nica, șeful filialei PNL Timiș, a fost îndepărtat din partid. Ca atare, Alin Nica va pleca, cel mai probabil, în partidul lui Ludovic Orban, Forța Dreptei, ori va candida ca independent la alegerile locale din această vară.

 

„A fost o execuție în stil golănesc, pe care nu am cum s-o calific altfel, nu a mea, ci a Timișoarei și a Timișului, pentru că practic negând dreptul liberalilor de a avea șansa de a candida și a contracandida stânga aici, în județul Timiș, practic pe noi ne-au exclus din toată această ecuație și acesta este lucrul pe care noi îl reproșăm conducerii centrale. Evident că vom găsi o variantă astfel încât interesele și dorințele, aspirațiile timișenilor de dreapta să fie reprezentate în continuare și voi face în următoarele zile un anunț în acest sens în mod concret. Categoric îmi doresc să candidez la Consiliul Județean pentru un nou mandat”, a spus Alin Nica.

Colaborare cu Dominic Fritz

Actualul șef al CJ Timiș susține că va avea o discuție și cu Dominic Fritz, pentru o colaborare la alegerile locale din 9 iunie. USR se află în alianță cu Forța Dreptei pentru funcția de primar al Timișoarei.

„E nevoie de o coagulare a tuturor celor care se opun acestor dictate de la București și sigur, în momentul de față, singurul exponent al dreptei în Timiș și Timișoara o reprezintă această alianță pe care o putem pregăti între toți cei care gândesc liberal și gândesc de dreapta și vor să aibă un reprezentant în aceste alegeri locale din 9 iunie”, a mai declarat Alin Nica.

„Acest caz în care a fost executat preşedintele CJ Timiş, pentru a fi impus candidat locotenentul lui Ciolacu, Simonis pe numele lui, arată clar că Ciucă&Co nu sunt altceva decât slugile PSD”, a declarat, miercuri, 27 martie, Ludovic Orban.

Cosmin Tabără: „Robu este un candidat care face orice compromis pentru putere”

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, dar și președinte al filialei PNL Timișoara, a aflat din Japonia de demiterea din funcție.

„Am aflat, din Japonia, unde reprezint Timișoara, că, la solicitarea fostului primar Robu, am fost demis din funcția de lider al Filialei PNL Timișoara, de către conducerea centrală a PNL. Răzbunarea sa, în stilul lui <liberal> față de cine nu îl lingușește, e tipică pentru modul său de a-i îndepărta pe toți cei care nu îi sunt slugi. Rămâne un candidat <stângaci> sau de stânga, susținut de PSD și PNL, dar spun un lucru: lupul își schimbă părul, dar năravul ba! În general, un candidat unește, adună lângă el oamenii, în special pe cei din partid, Robu face exact invers: dezbină tot ceea ce prinde, iar ultimele 6 luni din PNL Timișoara sunt elocvente. Robu este un candidat care face orice compromis pentru putere, eu sunt și rămân liberal, sentiment care nu este dat de funcția de președinte ci de principii și valorile liberale. Iubesc Partidul Național Liberal, dar mai mult decât atât, iubesc liberalismul”, a postat pe Facebook Cosmin Tabără.

Sursa: https://adevarul.ro/

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Controale ale Gărzii Forestiere în Timiș. Ce au găsit autoritățile?

Inspectorii Gărzii Forestiere au luat la puricat mai multe drumuri publice, forestiere, dar și depozite de lemn ale unor firme din județ. Controale au...

Citește și :