Nelu Tătaru: Ne apropiem de un moment în care vom avea o dublare sau triplare de cazuri de coronavirus pe zi

125

Ministrul Nelu Tătaru atrage atenția asupra necesității respectării normelor de siguranță, pentru a nu ajunge în situația în care numărul de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus să se tripleze. Deocamdată, situația este sub control, creșterea numărului de cazuri nefiind o surpriză după implementarea a trei etape de relaxare, însă transmiterea comunitară există, spune Nelu Tătaru, care avertizează că o triplare a numărului de cazuri nu va mai putea fi gestionată fără impunerea unor restricții.

„Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi, suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spațiile închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun. În măsura în care aceste reguli sunt respectate, atât eu cât și colegii mei, corpul medical, putem gestiona aceste creșteri care sunt niște creșteri progresive, nu sunt niște creșteri exponențiale și putem gestiona acele cazuri care se găsesc în acest moment în terapie intensivă”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

„Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi. Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate. Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități. Fiecare din aceste norme trebuie respectate. În zilele următoare vom evalua aceste reguli și organele de control vor fi acolo”, a precizat Nelu Tătaru la Digi24. 

În cazul în care regulile nu vor fi respectate, iar transmiterea comunitară va fi accentuată, va fi nevoie de noi restricții în anumite focare, avertizează Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.