Nelu Tătaru: Asimptomaticii, internați și evaluați în maximum 48 de ore. Starea de alertă, cât va fi nevoie

71

Nelu Tătaru a anunțat după discuțiile de la Senat că asimptomaticii cu teste pozitive vor fi internați, iar în maximum 48 de ore vor fi evaluați pentru a se se stabili dacă rămân în spital sau intră în izolare la domiciliu, în funcție de evoluția lor. Ministrul Sănătății a precizat că legea arată diferit decât forma inițială, după ce a fost discutat fiecare articol în parte.

Totodată, el a spus că minorii ai căror părinți sunt internați din cauza infectării cu coronavirus vor rămâne în grija rudelor de până la gradul patru. Mai mult, ministrul a spus că „vom avea stare de alertă”.

El a precizat că „fiecare pacient infectat cu coronavirus va beneficia de o evaluare în primele 48 de ore”, iar evaluarea se va face în spital. „Fiecare pacient își va face o evaluare clinică, biologică, paraclinică, radiologică și medicul curant va avea și posibilitatea să-și susțină diagnosticul pe care îl pune la un momentul dat. După maxim 48 de ore, cei asimptomatici pot merge la domiciliu, cu izolare până la 14 zile, dacă mă refer la Covid. Pentru cei simptomatici, în funcție de simptome, se va decide prelungirea internării până la vindecare sau până devine asimptomatic”, a precizat Nelu Tătaru.

„Vom avea stare de alertă cât va fi nevoie să avem o siguranță pentru cetățenii României, în condițiile în care vedeți o creștere”, a mai subliniat el.

LĂSAȚI UN MESAJ