Neînvinse în deplasare; Ripensia egal la Brăila și Poli învingătoare la Clinceni

94

Continuă povestea de succes a Ripensiei în Liga a II-a; trupa din Ciarda Roșie se menține lider al clasamentului și după runda a cincea în timp ce ASU Politehnica a regăsit rețeta succesului.

Etapă aproape perfectă pentru reprezentantele Timișoarei în eșalonul secund al fotbalului. Ripensia și ASU Politehnica se întorc neînvinse din jocurile susținute la mare distanță. Ripi rămâne neînvinsă după 2-2 la Brăila, iar Poli a reușit să învingă la Clinceni cu 3-2 punând capăt unei serii negre de două eșecuri.

Oaspeții au deschis scorul rapid, în minutul 4, prin Matiș. Dar avantajul Ripensiei a durat exact 60 de secunde pentru ca la faza următoare Roșu a egalat. Brăilenii au trect în față cu zece minute înaintea pauzei, la reușita lui Puia. Bănățenii au marcat golul doi dintr-un penalty scos de același Matiș și executat de Ungureanu, în minutul 57. Avea să fie și scorul final al partidei și Ripi ajunge la 13 puncte cu care rămâne lider în Liga 2. Foarte probabil vor rămâne fără 3 puncte după ce retragerea Luceafărului Oradea va fi omologată de FRF. Etapa viitoare Ripensia revine în Ciarda Roșie pentru vizita lui FC Argeș.

Ripensia: Rădulescu – Ad. Popa, Hecsko, Horcea – Toma, Dumiter (Apro), Bobină, Stoi, Ad. Ungureanu – Matiş, Mediop.

Violeții au început dezastruos partida de la Clinceni. Mihalcea (minutele 2 și 16) a dus scorl la 2-0 pentru gazde. Paradoxal, Poli a intrat la cabine la egalitate după golurile din prelungirile primei reprize prin Stancu și Taub. Asta după ce Academica își trecuse în cont și două bare. Cursul partidei s-a schimbat la 15 minute din a doua repriză, după eliminarea jucătorului gazdelor Deaconescu. Cu opt minute rămase de jucat, Poli a marcat golul decisiv prin Sorescu.

ASU Poli: Fişteag – Motreanu, Mera, Bilia, Taub – Coadă (Krausz), Stancu – Sorescu, C. Predescu, Plămadă (Ghinescu) – Staicu.

Poli ajunge la 9 puncte în clasament după cinci runde. Peste o săptămână violeții înfruntă pe CS Mioveni.

LĂSAȚI UN MESAJ