Negustori de miei, împușcați în plină stradă într-o localitate din vestul țării!

5465

Un scandal izbucnit la sfârşitul săptămânii trecute în Petroşniţa a scos la iveală mai multe nereguli. Conflictul a fost declanşat ziua în amiaza mare, după ce trei bărbaţi din Sibiu au venit în localitate pentru a cumpăra miei de Paşte. Pentru că nu s-au înţeles la preţ, sibienii au fost alungaţi cu focuri de armă. În plus, maşinile acestora au fost avariate, se arată într-un comunicat al poliţiştilor din Caraş-Severin.

Sâmbătă, 25 martie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii din Bucoșnița au fost sesizați prin apel la 112 despre un scandal ce a avut loc pe raza localității Petroșnița.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit că sâmbătă, 25 martie a.c., în jurul orei 13.30, între trei bărbați din județul Sibiu aflați pe raza localității Petroșnița cu două autoutilitare și alți trei bărbați din Buchin a izbucnit un scandal, pe fondul neînțelegerilor privind achiziționarea de miei.

În timpul altercației au fost lovite oglinzile retrovizoare, geamul lateral-stânga și bara din față a unei autoutilitare. De asemenea, au fost executate trei focuri de armă cu un pistol neletal, înspre cele două autoutilitare ale sibienilor, fără a produce vătămări corporale vreunei persoane.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe, distrugere, deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării, uz de armă neletală din categoria supusă autorizării, fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii cărășeni au continuat cercetările în acest caz. Astfel, în 26 martie a.c., în baza autorizațiilor de percheziție emise, polițiștii de ordine publică, de investigații criminale, cei din cadrul Secției 2 de Poliție Rurală Caransebeș, împreună cu polițiști specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, au efectuat cinci percheziții domiciliare la imobilele celor trei bărbați din Buchin.

Cu această ocazie, au fost ridicate 12 cartușe cu glonț, nepercutate, un cartuș nepercutat cu bilă, un tub cartuș percutat, șase articole vestimentare care aveau montate sisteme antifurt, o motocicletă care figurează în bazele de date ca fiind sustrasă din Italia, dar și cantitatea de 17,6 kg de frunze de tutun uscate.

Polițiștii au extins urmărirea penală, efectuând cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, deținerea în afara antrepozitului fiscal a peste 1 kg de tutun de fumat și tăinuire.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

LĂSAȚI UN MESAJ