Negocieri eșuate la Prefectura Hunedoara: Minerii continuă protestul și amenință cu greva foamei

  52

  Minerii de la Paroșeni și Uricani continuă protestul și amenință că vor intra în greva foamei, după ce discuțiile din cadrul Comisiei de dialog social, purtate marți la Prefectura Hunedoara, nu s-au soldat cu revolvarea revendicărilor angajaților, transmite Mediafax.

  Comisia de dialog social de la Prefectura Hunedoara a analizat, marți, situația de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, unde peste 200 de angajați protestează, unii dintre ei de două zile.

  „Am fost la mina Paroșeni. Acum suntem la Uricani, s-au finalizat discuțiile. Se revine la protest. Nu sunt mulțumiți de cele două puncte din minuta de la Comisia de Dialog Social și insistă în continuare că au nevoie de acele venituri în completare, pentru că este discriminare, față de cei care au fost disponibilizați în anii anteriori. Vor să vină aici reprezentanți ai Ministerului Muncii, ai Finanțelor, ca să stea toți la aceeași masă, să se găsească o soluție. Dacă discutăm la un minister, ne aruncă la altul și pierdem timpul”, a declarat Domokos Laszlo, președintele Sindicatului „Huila”, pentru Mediafax.

  Potrivit acestuia, minerii sunt deciși să intre în greva foamei dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate. Personalul TESA de la minele Paroșeni și Uricani s-a alăturat celor aproximativ 100 de mineri care s-au blocat luni în subteran.

  LĂSAȚI UN MESAJ