Mult așteptatele dozatoare de biocid de la intrările blocurilor rămân în continuare în așteptare FOTO-VIDEO

168

În încercarea de a diminua pe cât posibil răspândirea temutului virus ce face ravagii în toată lumea autoritățile au luat un șir lung de măsuri. Unele deja își arată eficiența altele încă sunt discutabile sau se așteaptă urmările practice.

Una din ultimele ordonanțe militare emise de la București obliga primăriile să se ocupe de dezinfectarea cât mai serioasă a tuturor spațiilor comune ce sunt accesate de multe persoane. În mod explicit era stipulată și obligația de a instala aparate ce vor conține substanțe biocide la intarea în scările blocurilor.

Câțiva cetățeni mai zeloși au început deja să caute și să instaleze astfel de dozatoare la ușile de intrare în blocurile de apartamente. Dar cazurile sunt foarte puține până acum. Chiar unele asociații de proprietari (locatari) se plâng că nu găsesc asemenea dispozitive în comerț. Inițiativa este foarte bună până la un moment dar este clar că asta ar trebui să fie sarcina administrației locale conform legilor în vigoare. Un exemplu pozitiv, dar insuficient, se poate vedea în zona Căii Șagului (mai mult ca sigur și în alte cartiere) unde locatarii au pus câte un flacon de spirt la poarta blocului pentru urgențe.

După un periplu de peste două ore pe la zeci de porți de blocuri din trei cartiere ale orașului nu am reușit să găsim nici un astfel de dispozitiv de igienizare a mâinilor. Dacă totuși undeva există rugăm cititorii să ne semnaleze locul unei astfel de minuni.

Nu negăm deloc buna intenție a administrației ce poate va rezolva această necesitate dar până acum nu știe nimeni când și unde va începe montarea dozatoarelor.

Întrebat despre dezinfectarea mâinilor la porțile blocurilor un cetățean destul de grăbit ce trecea pe o stradă centrală ne răspunde cu haz amar „ …păi… mai e timp până la alegeri! Ce să vorbim de blocuri de locatari. Uite eu vin de la firma … unde am plătit telefonul. Păi nici ăia nu au soluție de dezinfectat. Și doar au bani destui la ce tarife au!”

Părerea domnului este foarte întemeiată. Marile firme ce nu au închis taraba și au în continuare contact cu publicul ar putea să ofere astfel de soluții de dezinfectare la intrarea sau chiar și la ieșirea din instituțiile lor. Dar asta este altă poveste ce nu are legătură cu obligațiile primărie.

Singurele și rarele aparate publice cu dezinfectat se găsesc în mijloacele de transport în comun. Acestea au atașate și unele înstrucțiuni de folosire și alte date esențiale ce ar fi bine să fie cunoscute de toți cetățenii.

LĂSAȚI UN MESAJ