Motivul pentru care un bărbat a intrat intenţionat cu maşina într-o turmă de oi şi a ucis 15 animale

173

Un bărbat de 46 de ani, din judeţul Alba, a intrat cu maşina într-o turmă de oi supărat că animalele intraseră să pască pe terenul său. În urma incidentului, 9 animale au murit pe loc, iar alte 6 ulterior, în timp ce mai multe oi au fost rănite grav.

Scena şocantă petrecută sub ochii unor martori a avut loc în decembrie 2016. Dosarul penal constituit pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, rănirea şi schinguirea animalelor, respectiv distrugere a parcurs prima etapă. Judecătoria Aiud a hotărât în 28 octombrie 2019 condamnarea inculpatului R. Nicolae la pedeapsa rezultantă de 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani. Bărbatul este recidivist, în trecut acesta fiind condamnat, tot la închisoare cu suspendare, pentru tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

Potrivit actului de trimitere în judecată, în decembrie 2016, un cioban a dus la păşunat turma de oi a unui proprietar de ovine pe un teren al acestuia din extravilanul localităţii Noşlac, cultivat cu porumb, dar recoltat la acel moment. De o parte şi de alta a acestui teren se aflau două suprafeţe cultivate cu lucernă, aparţinând bărbatului judecat pentru uciderea animalelor. Acesta s-a enervat când a constatat că o parte din oi au intrat pe unul din cele două terenuri ale sale, motiv pentru care s-a urcat într-o autoutilitară, însoţit de cei doi fii ai săi, şi s-a dus la terenul său, unde a lovit, cu intenţie, turma de ovine. În urma incidentului, mai multe oi au murit, iar altele au fost rănite grav.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ