Moș Nicolae a venit la DSP Caraș-Severin cu doze de vaccin pentru medici și nuielușe pentru restul asiguraților

145

Ministerul Sănătății a fost mai darnic în a doua etapă de distribuire a dozelor de vaccin antigripal pentru județul Caraș-Severin. Dacă în prima tranșă au venit la Direcția de Sănătate Publică a județului doar 247 de doze de vaccin, de data aceasta Carașului i-au fost atribuite 6165 de doze de vaccin antigripal, primite chiar de Moș Nicolae.

Dar, nici de data aceasta, dozele de vaccin nu sunt pentru pacienți, pentru publicul asigurat. Ele sunt destinate medicilor de familie, care le vor administra categoriilor de persoane eligibile, adică medicilor, cadrelor sanitare medii şi personalului auxiliar din spitale, unităţi sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţilor din instituţiile de ocrotire copii sau bătrâni, ai unităţilor de bolnavi cronici, care, prin natura activităţii lor vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii, precum şi persoanelor care acordă asistenţa medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt și persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Nici cu dozele sosite astăzi nu se acoperă necesarul pentru Caraș-Severin, solicitarea DSP pentru acest an, conform catagrafierii, fiind de 10.400 de doze. Reprezentanții DSP Caraș susțin însă că diferența urmează să sosească într-o viitoare tranșă.

Autoritățile de Sănătate publică consideră că programul de imunizare cu vaccin antigripal se poate desfășura în condiții bune, deoarece nu au fost consemnate cazuri de gripă pe raza județului.

LĂSAȚI UN MESAJ